”Vad kan jag göra åt torra läppar?”

STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn på era beautyfrågor. Den här veckan bjuder hon på knepen som håller läpparna återfuktade hela vintern och undviker torra läppar!

FRÅGA: Jag har ständigt torra läppar och det blir värre under vintern. Vad beror det på och vad kan jag göra åt det? /Nattis, 29

SVAR: ”Läppar har färre naturliga återfuktare som talg- och svettkörtlar och behöver därför extra tillförsel av fukt. Det finns en myt att man kan bli beroende av läppbalsam, det är som sagt bara en myt. Det som händer när man glömt sin älskade läpprodukt är att man automatiskt slickar sig om munnen. Saliv är uttorkande för den tunna huden på läpparna eftersom det innehåller starka syror som ska hjälpa till att smälta maten. För att behålla läpparna vackra ska du göra ett försök att inte slicka dig om munnen, samt ständigt smörja. Kolla efter ingredienser som jojobaolja och sheasmör. Undvik plumpers och mintiga produkter om du ofta blir torr och irriterad, de innehåller ofta uttorkande produkter som mentol. Stor andel parfym i läppbalsam tar också plats från mer återfuktande ingredienser. För fräsch andedräkt finns det andra knep att ta till. Tänk också på att din tandkräm och speciellt munvatten kan vara uttorkande.

När kylan knackar på och luftfuktigheten sjunker räcker ibland inte ens kontinuerligt smörjade. Juvéderm Volite är en lättflytande hyaluronsyra som återfuktar från insidan, men inte ger någon volym, det vill säga ingen förändring i utseendet. Istället för volym är numera fokus naturliga proportioner och läpparnas yta.

Tänk även på att skydda läpparna från solen, den tunna huden är extra känslig och faktum är att solen är en bidragande orsak till ’rökrynkor’.”

ALDRIG MER TORRA LÄPPAR – 3 SNABBA STEG TILL VACKERT ÅTERFUKTANDE LÄPPAR:

Knepen som räddar flagiga, narriga och torra läppar

  1. Ingen makeup, inte ens läppglans kan kamouflera torra, flagande läppar. Har flagorna uppkommit kan du försiktigt ta bort dem med en mjuk, varm och fuktig frottéhandduk, eller en skrubb anpassat för läppområdet, till exempel Dior Addict Lip Scrub.

undvik torra läppar_slipp_torra_läppar_

  1. Satsa på ett färgat läppbalsam, snarare än gloss och stift om läpparna är väldigt torra, till exempel Estelle & Thild Moisturizing Lip Balm, som finns i flera fina färger. På natten kan läpparna behöva något ännu mer reparerande, till exempel La Roche-Posay Cicaplast Lips.
  1. Att ”dricka mycket vatten” kan vara ett av dem mest uttjatade modellcitatet, men det ligger faktiskt något i det. Vistas du i torra miljöer blir du lätt uttorkad. Under vinterhalvåret sjunker luftfuktigheten dramatiskt, speciellt inomhus när värmen dras upp och en luftfuktare kan hjälpa, Investera i en hygienisk, t ex Dyson Humidifier.

Vill du ha fler tips på hur du hjälper torr hud? LYSSNA STYLEBY Beautypodd här!

 

NUVARANDE ”Vad kan jag göra åt torra läppar?”
NÄSTA 90-talets supermodeller i avslöjande dokumentärfilm