Alla hår behöver lite vård. STYLEBY listar de bästa produkterna som skyddar, återfuktar och även räddar ett skadat hår.

Hårkärlek

Om du vill bygga ett friskt, starkt hår fr ån grunden är det en hälsosam livsstil och regelbundna klippningar som gäller i första hand. ”Se hälsosamt hår som en hobby!” säger Mette Thorsgaard, hårstylist som lyfte fram de naturliga håren på föregående sidor. ”Hälsosamt hår i grunden är något du tyvärr inte kan få över en natt. Håret påverkas av vad du äter, dricker, schamponerar med, vilket balsam du använder, hur du klipper ditt hår, hur ofta du tvättar det och om du utsätter det för värme. Du måste se hälsosamt hår som en livslång process.” Så fort håret lämnar roten är det ett dött material, men det betyder inte att du inte kan laga stråna och göra längderna glansiga. Med rätt produkter och hårvård kan du snabbt få håret att se friskare, glansigare och tjockare ut. Produkter kan också förhindra slitage och därmed skydda det på så sätt.

Bästa produkterna som skyddar, återfuktar och räddar skadat hår

  • ALLA BEHÖVER EN CONDITIONER

Borsta, kamma, färga, föna och helt enkelt bara sova (friktion mot kudden) – allas hår utsätts ständigt för slitage och är man mån om att håret ska se starkt och friskt ut behövs mer än bara schampo. I takt med att vi blir äldre behövs även mer fukt för att hålla kontroll på stråna.

  • CLEANSING CONDITIONER

Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner, 299 kr. Sulfatfri formula som kombinerar mild rengöring och conditioner i ett steg. Fräschar upp utan att strippa håret på egna välgörande oljor. Lockiga hår brukar vara stora fans av cleansing conditioner eftersom de håller ihop lockarna och gör dem glansiga, men alla kan då och då ha nytta av att skippa det vanliga schampot och omfamna sin naturliga textur.

Bästa produkterna som skyddar, återfuktar och räddar skadat hår

  • LEAVE-IN CONDITIONER

Noir Stockholm Essential, 279 kr. Ger det lilla extra efter varje tvätt, tynger inte ner men ger ändå håret en fuktboost och friss dämpas. Dessutom gör den håret lättare att reda ut, skyddar mot UV-strålar och värme. Skaka och spraya i handdukstorkat hår, applicera sektion för sektion genom längderna och du har en perfekt bas för att styla vidare håret.

Bästa produkterna som skyddar, återfuktar och räddar skadat hår

  • VIKTLÖS CONDITIONER

Bumble and bumble Seaweed, 310 kr. Ja, även tunt och fint hår behöver conditioner – även om målet är att öka volymen. Med rätt produkt behöver du inte oroa dig för att håret ska tyngas ner eller kännas fett. Balsamet hjälper till att reparera, göra håret lättare att styla och skapa en skyddande barriär. Topparna är de torraste delarna av ditt hår (gäller alla) och det är där du ska applicera största delen conditioner.

Bästa produkterna som skyddar, återfuktar och räddar skadat hår

  • REPARERANDE BEHANDLING

Wella Professionals Wellaplex No3, 299 kr. Olaplex skakadeom hårbranschen för några år sedan, och nu kommer efterföljarna som har tagit den reparerande tekniken något längre. Medan föregångarna mer fokuserade på kemiskt påverkat hår är Wellaplex även räddningen efter det dagliga slitaget genom att koppla ihop hårets svaveloch kvävebindningar. Hos frisören finns två behandlingssteg att göra i samband med färgning eller bara som en extra boost under schamponering. Det tredje steget är en inpackning som du underhåller resultatet med hemma.

  • ÅTERFUKTANDE MASK

Redken All Soft Mega Mask, 310 kr. Det stora tekniklyft som skett i hårbranschen de senaste åren handlar främst om olika leveranssystem, det vill säga hur man får reparerande och stärkande ingredienser in i hårstrået. Redken har hittat ett nytt sätt att lokalisera och leverera protein och fukt där hårstrået behöver det allra mest. Resultatet håller dessutom i upp till tre tvättar, perfekt för dem som inte alltid har tid att lägga en hårinpackning

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR