Satsa på en storstädning av kroppen som gör dig fullständigt bekväm på beachen.

Baddräktsredo

Dags att dra av sig polon och göra sig beredd för baddräkt. Gå från grå till glowy med exfoliering, välgörande oljor,lystergivande lotion och fuskiga tanningprodukter.

Baddräktsredo

Charlotte Rampling

Är du intresserad av att ta steget längre finns effektiva salongsbehandlingar som gör huden hårfri och fast. Den nya tekniken är perfekt för dig som skippat squatsen – vakuumsug, frysteknik och radiovågor gör dig slankare och ger dig snygga spiror bara genom att ligga ner. Behandlingarna kräver heller ingen återhämtningstid.

HÅRBORTTAGNING IPL

är den effektivaste och minst smärtsamma salongsbehandlingen för att ta bort oönskad hårväxt. Säkert är det också – svensktillverkade Powerlite IPL har funnits på marknaden i drygt 15 år och har gjort flera miljoner behandlingar. Det snärtar till, men det betyder också att behandlingen får effekt. ”Vi behöver komma upp i 70 grader i hårsäckens botten för att få en permanent förstörelse och därför sticker det till, men ingen har någonsin bett mig avbryta behandlingen. Går du på för mesigt blir hårsäcken bara skadad och stråna fortsätter att växa”, säger Maja Bergqvist, auktoriserad hudterapeut och klinikansvarig på Allavie Clinic i Stockholm. I snitt behövs fyra till åtta behandlingar med ett par månaders mellanrum för att få bort all hårväxt. Mellan behandlingarna är det viktigt att du inte vaxar eller rycker strån – det stör växtcykeln. Däremot går det utmärkt att raka eller klippa. Pris från 1 000 kr/behandling. Se närmaste salong på Powerlite.com.

FETTREDUCERANDE

Nu har andra generationens fettfrysningsmaskiner kommit, Powerlite Ice ger en kombinationsbehandling som minskar fettet men även jobbar bort celluliter. Fettreduceringen bygger på en teknik som innebär att man med ett munstycke kyler ner behandlingsområdet. Fettcellerna är känsligare för kyla och försätts i en så kallad apoptos vilket innebär en kontrollerad celldöd. Powerlite Ice använder sedan stötvågor – resultatet blir jämnare och syns snabbare. ”Problemet man har sett med andra sorters frysbehandlingar är att ojämnhet och hålighet har inträffat eftersom man kyler ett och samma ställe i upp till en timme. Vi kyler en minut i taget och sedan flyttar vi munstycket. Det går också att jobba över ett större område”, säger Maja Bergqvist, auktoriserad hudterapeut och klinikansvarig på Allavie Clinic i Stockholm. ”Samtidigt som fettet försvinner går det också att behandla celluliter – kombinationen har tidigare inte varit möjlig.” Pris från 1 995 kr/behandling. Se närmaste salong på Powerlite.com.

UPPSTRAMANDE

Thermage-behandlingen är unik eftersom du får en uppstramning av huden. ”Tidigare har man inte kunnat göra det utan kirurgi, men nu kan du uppnå effekten utan någon rehabilitering. Andra typer av laser ger fina resultat på hudytan, men du kan inte lyfta och tajta till huden som Thermage gör”, säger Ulrika Norin, legitimerad hudterapeut på Entouch Clinic. Därför är behandlingen perfekt för slapp hud på mage och armar, till exempel efter viktminskning och graviditet. Tekniken bygger på radiovågor som stimulerar hudens kollagen. Direkt efter behandling ser du en omedelbar uppstramning, men slutresultatet kommer först efter 6 månader. Pris från 23 800 kr på Entouch Clinic.

1. Skimmerlotion, Emma S Shimmering Body Lotion Warm Beach, 149 kr.

2. Kroppscrème, Biotherm Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher, 250 kr.

3. Rengöringsborste, Clarisonic Smart Profile, 2 500 kr.

4. Gradvis brun utan sol, St. Tropez Gradual Tan Tinted Everyday Body Lotion, 279 kr.

5. Kroppsolja, Estelle & Thild Sparkling Citrus Bloom Body Oil, 189 kr.

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox! Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av Beautypodden Skönhetsredaktionen här