Achok Majak handplockades av Lotta Volkova och Demna Gvasalia för en Balenciagakampanj och har nu kammat hem stora,prestigefyllda skönhetskontrakt. Achok spås göra en lysande karriär och vet allt om att återfukta sin hy!

Achok Majak om att återfukta hyn

Hur viktigt är doft i din skönhetsrutin?

”Doft är en del av min skönhetsrutin. Jag gillar tanken på att man lämnar ett doftspår efter sig. Jag använder det varje dag, alltid innan jag går ut genom dörren. Jag brukar hålla mig till två eller tre och växla mellan dem. Jag är ansikte för Tiffany & Co EdP, det är min nya signaturdoft. Jag gillar kroppscrèmen också som faktiskt återfuktar väldigt bra och ger huden snygg lyster.”

Tiffany & Co Body Cream, 765 kr.

Hur hälsosam är du?

”Jag gör bikramyoga och springer långdistans. Jag älskar kombinationen av yoga och löpning, för jag drivs mentalt, fysiskt och andligt. Men all rörelse är bra och det viktiga är att göra det. Jag äter väldigt hälsosamt. Du är vad du äter i någon mening. Jag älskar grönsaker, mycket protein … Jag försöker alltid känna efter vad jag behöver och så försöker jag få tag på det. Det viktigt att också vila, ibland viktigare än träning.”

”Achok Majak för Balenciaga.”

Hur tar du hand om din hy när du inte befinner dig i en optimal situation, till exempel på ett flygplan?

”Lägger en ansiktsmask och läser en bok. Sedan försöker jag sova och innan jag går av planet smörjer jag in mig. Fukt är viktigast för huden!”

Vad smörjer du dig med?

”Jag har en crème från Eucerin – ett riktigt budgetfynd! Är jag hemma gör jag min egen ansiktsmask med avokado och honung. Ibland gör jag en egen lermask med vit lera och äppelcidervinäger. Jag försöker att ha ansiktsmasken på så länge som möjligt så att den verkligen får verka – ibland i flera timmar.”

Ansiktscrème, Eucerin Hyaluron Filler Day, 260 kr.

Har du snappat upp något smart knep i makeupstolen backstage?

”Inför visningar kan det vara kaos och superstressigt, men makeupartister är nästan alltid väldigt lugna. Jag har förstått att det inte går att stressa fram en makeup, den måste läggas med lugn. Så när jag sminkar mig själv inför en stor fest eller liknande ser jag alltid till att ha mycket tid, för annars blir det inte bra.”

”Achok Majak för Gucci.”

Vilken beautygrej har du alltid med dig?

”Jag har alltid en foundation i min färg i väskan, eftersom det aldrig går att räkna med att makeupartister har en tillräckligt mörk nyans för att den ska passa min hy. Jag har Mac Studio Tech Foundation i färgen ’NW 50’. Jag skulle aldrig bli arg för att makeupartisten inte förberett sig, i stället ser jag själv till att vara förberedd med min egen. Jag ser det positivt, världen är en bra bit på väg när det gäller att erbjuda makeup och mode för alla.”

Foundation, Mac Studio Tech Foundation, 320 kr.

Hur tar du hand om ditt hår?

”Det är kort och många tror att jag inte behöver bry mig så mycket, men jag lägger ner mycket tid på mitt hår. Var tredje vecka tar jag tunnelbanan upp till en dominikansk barberare i Harlem. Miguel är den enda som får röra mitt hår! Själv applicerar jag en crème i håret från Sta-Sof-Fro som i princip är en fuktcrème och kammar sedan till det.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR