Ät din hudvård och fyll på med rätt näring inifrån!

Ät din hudvård – för att få en vacker hy behöver du också fylla på med rätt näring inifrån. Snygga vitaminburkar gör det också intaget minst lika roligt som att smörja sig!

Hudvård på burk

Mäktiga mineraler

Tyvärr har utarmade odlingsjordar tyvärr gjort att vi ofta inte får i oss de viktiga mineralerna magnesium, zink, selen och järn. Magnesiumbrist är den näst vanligaste bristen i västvärlden, bara vitamin D är vanligare. Magnesium har en lugnande verkan på kroppen och kallas ”antistressmineralet”, perfekt att ta innan du går och lägger dig för din viktiga skönhetssömn. Zinkbrist kan i värsta fall leda till håravfall men orsakar också trötthet och koncentrationsproblem. Selen spelar också en viktig roll för håret och naglarna. Järn behövs för transporten av syre i blodomloppet och brist kan leda till yrsel, sömnproblem och huvudvärk.

C-vitaminets comeback

Från att ha varit i var mans glas har c-vitaminet hamnat i glömska bland alla ”superfoods”. Nu börjar man se till c-vitaminets fördelar igen, men skippa brustabletten och satsa på högkvalitativa tillskott och riktig mat. Ett annat alternativ som används av hälsofreaks är att köpa pulver och blanda med vatten för maximal effekt. Det är en myt att vi bara kissar ut C-vitaminet, och nu får det upprättelse igen med massor av studier visar som visar att vi tar upp och använder det i allt från immunförsvaret till nybildningen av kollagen (hudens byggstenar).

Pukka Essentiel Spirulina Powder, 395 kr. Grönt gör gott – algen spirulina är sprängfylld med klorfyll som kan hjälpa till att transportera bort tungtmetaller. Blanda i juice eller ta i tablettform.

The Beauty Chef Antioxidant Inner Beauty Boost, 380 kr/Net-a-porter. Packat med blanda annat granatäpple, grönt te och e-vitamin. Ta en shot!

Herb Hero Turmeric, 299 kr. Högkvalitativ, ekologisk gurkmeja. Blanda i juice, gör en shot eller en värmande indisk gryta.

LÄSTIPS! Lär dig allt om de trendigaste tillskotten