I varje nummer möter stylisten Naomi Itkes en person som inspirerar oss. Lär känna Arvida Byström, konstnär, modell och musiker – främst känd för sitt fotografi.

Arvida Byström

Arvida Byström

Finns det en bild som har förändrat ditt liv? ”Jag tror inte att det finns en bild som förändrat mitt liv, men jag kan säga att det finns ett flow av bilder som förändrat mitt liv, vilket var Tumblr. Eftersom man ju där rebloggar bilder och kan blanda upp dem med bilder som man själv gjort, och det var väldigt revolutionerande för mig och mitt skapande. Så det ändrade definitivt mitt liv.”

Låt som har förändrat ditt liv? ”Tror fan inte det.”

Tänker du i ord eller bild? ”Eftersom jag inte kan förklara hur jag tänker och inte riktigt kan tänka ut hur jag tänker, så antar jag att jag tänker i bild.”

Hjältar? ”Jag har inte så många hjältar, utan det handlar mer om kompisar som jag känner samma sak som, ett utbyte. Jag försöker se folk på samma nivå.”

Beskriv framgång med tre ord? ”Kärlek, vänskap och lugn är framgång.”

Beskriv tiden med tre ord? ”Stressig, konstruerad och pressande.

Ord du använder oftast? ”Jag vet inte vilka ord jag använder oftast.”

Största bedrift? ”Kanske att jag försöker vara en bra medmänniska?”

Kommer det att finnas en biografi över ditt liv? ”Jag har faktiskt tänkt på det väldigt många gånger. ’Det är väl coolt att ha en biografi över sitt liv’, men jag tror att mitt liv är lite för tråkigt för att det skulle vara intressant att läsa om. Jag tror jag är lite för lugn för att det skulle bli en bra biografi.”

Vad äter en feminist till frukost? ”Jag tror att feminister äter precis vad de vill.”

Nuvarande sinnesstämning? ”Glad men ganska stressad, ska filma i morgon.”

Vilket språk drömmer du på? ”Svenska och engelska.”

Hur ser du ut på morgonen? ”Osminkad och trött.”

Hur ser en otrogen människa ut? ”En otrogen människa ser nog stressad ut.”

Vad gör du när ett samtal blir tråkigt? ”Blir uppenbart stressad och börjar drifta med ögonen.”

Vilka utställningar går du inte och ser? ”Väldigt många, kanske. Jag vet inte vilka utställningar jag inte går och ser för jag ser dem ju inte.”

Går du i terapi? ”Ja, men inte just nu för min terapeut är i Los Angeles, så det har nog blivit en paus.”

Vad skulle du aldrig sätta på dig? ”Någon sorts mantelliknande… vad heter det… cape? Det hade jag nog satt på mig förr i tiden, men inte nu.”

Vilka fotografer tycker du inte om? ”Kanske någon som plåtar svartvitt? Jag lägger inte dem på minnet eftersom jag inte tycker om dem.”

Mat du inte tycker om? ”Kött.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

NUVARANDE Lär känna Arvida Byström, konstnär, modell och musiker – främst känd för sitt fotografi
NÄSTA Kändistätt när H&M firade lanseringen av Conscious Exclusive i L.A