Olja är precis den energikälla huden behöver just nu – här är några oljfynd och favoriter!

Ansiktsoljorna huden behöver just nu!

Ansiktsolja för vintertrött hud

Ralph Lauren Backstage

Under vintern drar alla, oavsett hudtyp, fördel av olja. Genom att fylla på med fett stärker du hudbarriären, förhindrar avdunstning, återställer fuktbalansen och får vacker lyster och mjuk hud igen. Backstage under modeveckorna är numera ansiktsoljor ett måste för att hjälpa modellerna till vacker lyster, och makeupartisterna sysslade nästan mer att smörja och massera modellernas ansikten med olja än att lägga själva makeupen. ”Jag älskar Sisley Black Orchid, men den är så dyr att jag bara använder den på mig själv”, sa makeupartisten Tom Pecheux med ett skratt backstage på Blumarine. ”På modellerna använder jag det franska ekologiska märket Melvita.” Tom Pecheux gjorde även makeupen på Ralph Lauren, och innan han la ett tunt lager foundation smörjdes modellernas ansikte med olja. Bara över T­zonen sögs överflödig glans upp, resten av ansiktet fick behålla en fuktig finish.

OLJEFYND

Det råder en oljeboom på skönhetsdiskarna just nu – utvecklingen av olika innehåll och konsistenser, ofta med crème­ eller serumliknande egenskaper, sker i en rasande fart och alla hudtyper kan hitta sin favorit.

Skimrande kroppsolja, Shu Uemura Essence Absolue Shimmering Dry Oil, 328 kr.

Multiolja, Moroccanoil Pure Argan Oil, 499 kr.

Ansiktsolja,Helena Rubinstein Prodigy Sacred Oil, 1 745 kr.

Serum, YSL Forever Youth Liberator Water in Oil, 1 050 kr.

Crème, Estée Lauder Resilience Lift Oil-in-Creme, 1 025 kr.

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

foto IBL