Från student på festival till det senaste modellnamnet på allas läppar. På knappa tre veckor har den sudanesisk-amerikanska Anok Yais skönhet tagit världen med storm, och berättelsen om hur hon blev upptäckt är en modern Instagram-saga!

Alla supermodeller har en historia om hur de blev upptäckta – vilka inträffat på alla möjliga olika sätt. Vissa berättelser går till historien, som Kate Moss när hon 14 år gammal upptäcktes på flygplatsen JFK, eller Gisele Bundchen, som vid samma ålder upptäcktes på McDonalds när hon åt en Big Mac. En nutida framgångssaga är den som tillhör Anok Yai, biokemi-studenten som upptäcktes på en skolfestival i Washington D.C, USA, för bara några veckor sedan.

På ett par veckor har den sudanesiska skönheten gått från okänd student till ett fresh face med 100 000 följare på Instagram (vilket verkligen är att skryta om, med tanke på att Anok  bara har tolv uppladdade inlägg ).


Framgångssagan, som visar på kraften av sociala medier, började med att Anok befann sig på en  så kallad homecoming weekend för studenter i Washington D.C. Streetstyle-fotografen Steven Hall tog två foton av henne, och varken Anok eller Steve tänkte mer på det. Tills bilden snabbt fick över 19 000 likes, gav Anok tiotusentals nya följare, och gjorde att hon på bara dagar blev signad av den väletablerade modellagenturen Next Management. Ja, du läste rätt – det går snabbt med sociala medier.

Här är de två bilderna som tog internet med storm:

Saw her right at the end of Yardfest. Stunning @anokyai #huhc #huhomecoming #theyard #fro #curlyhair #darkskin #sudanese

Ett inlägg delat av TheSUNK|The Shit U Need 2 Know (@thesunk)


Anok säger själv att hon alltid velat arbeta inom modebranschen men inte vetat hur hon ska ta sig in i den. Tydligen behövdes det inte mer för henne än två magiska bilder och att vara på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Den nyblivna modellens plan nu är att slutföra sin utbildning och förhoppningsvis håva in modelluppdrag som hjälper henne att sprida sitt budskap: nämligen större representation av svarta kvinnor i modellbranschen. Vi spår en lysande framtid för Anok!

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR

NUVARANDE Anok Yai – modellen på allas läppar (så upptäcktes hon)
NÄSTA Balenciaga Resort 2018 – vågade färgkombinationer och scrunchies