En härlig sommargarderob förhöjer utan tvekan din semester, och vissa märken är riktiga experter på att ge oss de perfekta plaggen. Här är våra 9 favoriter.

Här är 9 semestermärken att älska:

SlimAarons

1. EMILIO PUCCI

'Stella', 9 900 kr.

Emilio Puccis tanke var att skapa kläder för kvinnor som de kunde känna sig fria i. Lägg till de klassiska Pucci-mönstren på alltifrån klänningar till skjortor och scarfar – och mer stiligt somrigt går det knappast att få till det. Pucci har älskats av kvinnor i generationer – vi inspireras stort av Grace of Monacos Pucci-tunga sommarstil. Bohemisk lyx när den är som bäst.

2. MELISSA ODABASH

Kaftan, 2 960 kr.

Är en semestergarderob komplett utan åtminstone ett plagg från Melissa Odabash? Nej. De virkade strandklänningarna, eleganta badkläderna och perfekta kaftanerna är ett måste både för den svenska skärgården och de exotiska stränderna. En riktig kändisfavorit som lyckas förpacka allt vi älskar med sommaren i sina plagg.

3. KIINI

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 14.09.58

Bikinitop ‘Tuli’, 1 690 kr.

Vem vill inte glida runt bland palmerna i en virkad, multifärgad bikini i äkta 70-talsstil? Med sina bohemiska influenser, perfekta passform och fina hantverk har Kiini blivit några att räkna med på solsemestern. En favorit hos bland andra Julia Restoin Roitfeld, Dree Hemingway, Cara Delevingne och vår egen modechef Columbine Smille.

4. ERES

'Asisa swimsuit', 2 780 kr.

”De är badklädernas Coco Chanel”, sa modejournalisten Hilary Alexander. Precis som Coco går Valérie Delafosse, chefsdesigner på Eres, på känsla och stil. ”Jag följer inte trender, jag vet inte ens vad det är – jag följer mig egen intuition.” Eres är klassiskt och sofistikerat, men med fransk touch – det där lilla extra som tillför en känsla av bra kvalitet, kvinnlighet och lyx.

5. RODEBJER

Junebug_Midi dresses_Art no - 1300467_2999 SEK_2795 DKK_Material - 77% Cotton, 23% Linen_Size - XS-XL (1)

Hennes kaftaner har blivit en klassiker, och varje år finns en uppdaterad version av det älskade semesterplagget – i år suktar vi extra mycket efter en lång skjortklänning som går att bära på hur många sätt som helst!

7. TOTÊME

Totême_Belize_Maxi dresses_Art no - 1701-1154_2200 SEK_245 EUR_Material - 65% Viscose, 35% Polyamid_Size - XS-L

Totême är sofistikerat, välsittande, relevant, smart och perfekt utformat för den moderna kvinnan. Bara något år gammalt, och skapat av STYLEBYs egen Elin Kling tillsammans med maken Karl Lindman, men vi har redan insett att de har precis allt det där vi saknade för en komplett semestergarderob; perfekta plagg i mjuka material av hög kvalitet som är bekväma men har en känsla av lyx och elegans. Deras  finstickade Belize Dress är en investering för livet som kommer att bli det enda du vill bära under dina lataste semesterdagar.

8. MISSONI

47199314sr_14_f

Dess sicksack-mönster är en tidlös klassiker –inte minst på semestern. Vill vi inte alla få till den där bohemlyxen à la Margherita Missoni? Det här mönstret går aldrig ur tiden, och passar den bohemiska lika väl som den mer stilrena.

9. LEMLEM

801478_in_pp

‘Elsi off-the-shoulder’, 2 000 kr.

Grundat av den etiopiska modellen, skådespelerskan och välgörenhetproffset Liya Kebede. Hennes design består av avslappnade kläder och accessoarer för kvinnor och barn i härliga och na­turnära kvaliteter som är bekväma och luftiga.

10. ATP ATELIER

original (3)

När Jonas Clason och Maj-La Pizzelli startade sitt företag var affärsidén lika enkel som genial: perfekta sandaler. Vi konstaterar att de lyckats kombinera klassiskt, italienskt hantverk och svenskt stilsinne. De perfekta sandalerna formar sig efter foten och finns i en mängd olika modeller och mönster, från klassiskt svart till smaragdgrön reptil. Vi ger ett plus i kanten för deras etik- och miljötänk (allt de producerar tillverkas med vegetabiliska färgämnen i stället för konventionella). 

av LINN WIKLUND WANDRUP