Vi har samlat de 6 största misstagen man gör med mascaran - känner du igen dig?

6 vanliga mascara-misstag

1. All in på undre fransraden

Du har säkert ofta hört ”Glöm inte applicera mascara på nedre fransraden”. Men ETT (sparsamt) lager räcker utmärkt, eller inget alls beroende på hur mycket du applicerat på övre fransraden!

2. Z-rörelsen

Om du gnuggar in borsten längs fransroten innan du sveper upp borsten längs fransarna får du mer volym eftersom mascaran appliceras på större yta av fransarna än om du bara sveper rakt upp.

Macara på Altuzarra Backstage

3. Applicerar för många lager

En annan sak du läst sedan urminnes tider är att du ska ha flera lager mascara. Men det gav du upp vid första klumpansamlingen som gjorde att du var tvungen att tvätta bort allt och göra om proceduren från början. Fler lager än ett gör dock att fransarna får mer volym, men två lager räcker bra för att få till fylliga och långa fransar.

4. Fransarna är inte rena

Om du inte tvättat bort alla gamla resten från tidigare mascara, utan målat på gammal torkad mascara, kommer mascaran du du applicerar över att sitta sämre och klumpigare. Dessutom fastnar gammal torkad mascara på borsten och tas med ner i behållaren om du målar på flagnande gammal mascara.

Macara på catwalken

5. Luft i mascaran

När du ska ta mer mascara på borsten är det lätt att du liksom börjar pumpa för att få så mycket mascara som möjligt.  Det som händer då är att du pumpar  ner luft i hylsan och mascaran torkar snabbare.

6. Skrapar av borsten mot kanten för hårt

Hylsan är till för att ge bosten rätt mängd mascara, och det är inte meningen att du ska skrapa av överflödig mascara och gamla torkade mascararester ner i behållaren igen. Skrapa lätt!

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR