6 kvinnor som skapar statementsmycken! De senaste åren har allt fler kvinnor etablerat sig som leverantörer och skapare av så kallade statementsmycken, smycken som verkligen ”gör” en outfit. Nedan hittar du designer som arbetar med en maffig, men ändå minimalistisk, estetik som passar väl in i dagens modebild.

6 kvinnor som skapar statementsmycken!

Annelise Michelson 
Det skandinaviskklingande namnet till trots är Annelise född, uppvuxen och utbildad i Paris. Hon kommer från en bakgrund inom mode där hon arbetat för bland annat Avnessa Bruno och Hermès. Genombrottet kom när Carine Roitfeld (under sin tid på Vogue Paris) bad henne ta fram en kollektion som blev en direkt hit. Hennes smycken är handgjorda i ateljén i Marais och görs i ett begränsat antal.

Charlotte Chesnais 
Charlotte arbetade tillsammans med Nicolas Ghesquière i nio år på Balenciaga och startade därefter eget. Hennes signum är att blanda grafiska och organiska former och samtidigt hålla sina smycken enkla. Charlotte säger själv: ”Varje smycke är ett vackert objekt – till och med när det ligger på ett bord. Det är min version av tidslöshet.” Elin Kling tillhör fansen.

Iselin-Steiro-Styleby-Philip-Gay-04-620x414

Psst. Charlotte Chesnais delar med sig av sin perfekta sommarstil i senaste numret av STYLEBY #48 – i butik nu! 

Faris du Graf 
Faris Du Graf är baserad i Seattle, USA, och jobbar även hon med smycken med skulpturala utföranden (dock säger hon att hon har som ambition att även göra andra typer av produkter) under namnet Faris. Hon säger sig vilja ge bäraren en liten dos konst och en stor dos djärvhet genom sina smycken.

01_NICA-Collection_v1-446x312

Gaia Repossi 
Smyckesmärket Repossi har du garanterat hört talas om – men visste du att märket startades av Gaias farfar Alberto redan 1920? Italienska Gaia är en av smyckesvärldens verkliga stjärnor och det är sedan hon blev creative director på familjeföretaget som Repossi blev ett av modevärldens  hetaste märken. Gaia är utbildad arkitekt vilket märks i hennes design.

Sophie Buhai 
Los Angeles-baserade Sophie startade sitt märke 2015 och blev snabbt moderedaktörernas favorit. Innan dess    arbetade hon som creative director på modemärket Vena Cava. Varje smycke görs för hand i LA – och man använder återvunnet sterlingsilver för att göra så lite åverkan på miljön som möjligt – och formerna är skulpturala och tidlösa. Sophie gör också smyckena som Lemaire använder på sina visningar.

Jennifer Fisher 
Hon började som stylist och startade sitt självbetitlade märke när hon fick sitt första barn. Jennifer gör statementsmycken till rimliga priser, och du har sett hennes ring på toppmodellen Iselin Steiro på STYLEBYs jubileumsomslag. Jennifers smycken gör dig dressad i samma stund du bär dem, oavsett vad du har på dig till. Vi är främst förtjusta i hennes  grafiska guldsmycken.

Alex Wek STYLEBY Magazine

Alek Wek med ring från Jennifer Fisher i STYLEBY Magazine #40

TIPS! Prenumerera på STYLEBY och få lyxigt hudvårdskit från Dermalogica!