Solskyddet är utan tvekan den allra mest effektiva antirynkprodukten – skydda dig nu och lägg grunden till vackrare hud för alltid! 

Förutom sorglig hudcancerstatstik, där Sverige fortfarande ligger i topp med antal fall per capita, står UV-strålar för ungefär 80 procent av hudens åldrande. UV-strålar är även orsaken till många andra hudproblem och förvärrar samtidigt befintliga hudåkommor (även akne, fet hy blir bara tillfälligt bättre av solning för att sedan bli sämre). Mörka pigmentfläckar, grå hudton, slapp hud och rynkor drabbar även unga personer som utsätts för mycket sol. Inflammation i huden (”solbrännan”) och hudrodnaden (erytem) orsakas huvudsakligen av UVB-strålning. Styrkan varierar beroende på tid och breddgrad, och även om UVB står för de mer akuta hudskadorna ska du även se upp med UVA, som utgör en mindre del av den totala strålningen men tränger djupare ner i huden vilket bidrar till både cancer och åldrande.

Solskydd_h11

Mick Jagger och Jerry Hall på Barbados i december 1983. foto/BULLS

UVA är också lömskare eftersom strålarna lyser konstant under hela året så länge det är ljust ute och går även genom glasrutor. Trots det är det många som bara skyddar sig på solsemestern endast ett par veckor om året och glömmer bort att solen tar på uteserveringar och under springrundan även i Sverige. UVA-skyddet är också det som utvecklats mest de senaste åren och är nu ännu högre i generellt mer optimerade skydd med smidigare konsistenser. Alltså, inga hinder för att införliva skyddet i den dagliga hudvårdsrutinen.

Perfekt varje dag Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50, 399 kr. Ju högre, desto bättre gäller för ansiktet. Trots SPF 50 är skyddet skirt och absorberas snabbt vilket gör det perfekt varje dag, även under makeup.

Sheer_DailyProtector

Färgförstärkande Nivea Sun Tan Activation Protection Oil SPF 20, 130 kr, en lätt olja med färgaktiverande ingrediensen promelanin, unikt för Nivea.

Återfuktande Vichy Ideal Soleil Tan Optimizing Spray Bronzer SPF 30, 195 kr, har en smart spray som gör att du kommer åt överallt utan krångel, och den vårdande formulan ser till att hålla huden i bästa skick.

vichy-idéal-soleil-tan-optimizing-spray-spf-30-200-ml-0

Reparerande Förutom UV-strålar gör hav och vind huden mer sårbar. Crème Solaire Anti-Age SPF 30250 kr, återfuktar och reparerar med bland annat E-vitamin: tillsammans med skyddet bidrar det till att stärka hudbarriären på flera plan.

55APROXMYL_3614270429828_front

Olja Lancôme Soleil Bronzer Huile SPF 15, 285 kr, ger lyxig lyster och kommer definitivt att få hänga med i strandväskan på Ibiza i sommar.

Generate-4

Skyddar Niva Sun skydda huden från solens strålar och samtidigt rädda älsklingsplaggen från fläckar! NIVEA SUN är först i världen att erbjuda en solcreme som håller fläckarna borta från sommargarderoben.

11899518_display (1)
LÄSTIPS!  Skönhetsredaktören bjuder på sina 3 absolut bästa solskydd för ansiktet.