5 skäl att älska Grace Coddington

5 skäl att älska stilikonen, visionären och förre detta Vogue chefen - Grace Coddington!

Stilikonen, visionären och Vogues förre detta kreativa chef – Grace Coddington – valde efter nästan 30 år på Vogue att föra året lämna sin roll som kreativ chef och sägs idag arbeta med smyckevarumärket Tiffany. Trots att hon tagit ett steg tillbaka från rampljuset älskar vi henne fortfarande – här är 5 skäl till att älska Grace Coddington:

  1. STIL. Grace är ett bevis på att tidlös, klassiska stil håller i längden. Har så länge vi kan minnas burit svarta skräddarsydda byxor, topp och iögonfallande assessorer, som en bok (mer om boken längre ner)!
  2. KREDDPOÄNG. Tack vare sin långa erfarenhet – och stora kunskap – har den idag 76-åriga Grace Coddington samlat på sig en hel del kreddpoäng i modebranschen. Hon har arbetat med alla världsberömda modefotografer och modeller värda namnet. Men det hon är mest känd för är att med dramatisk, drömlik och fantasifull styling lyft modereportaget till nya höjder.
  3. GRACE: A MEMOIR”2012 släppte Grace ”Grace: A Memoir” – som ger en inblick i hennes liv tillsammans med David Bailey och Norman Parkinson, samt hennes personliga relationer till hennes man Didier Malige och Anna Wintour. Perfekt helg- eller sommarläsning!
  4. DOFTKattälskare som hon är (delar intresset med sin man Dider), släppte Grace 2016 sin första parfym och – ja! den var såklart formad som en katt. Underbart!
  5. THE REAL GRACE CODDINGTON –  med 390 tusen följare på Instagram under namnet The Real Grace Coddington bjuds det på en härlig blandning. Förvänta dig en hel del katter!

TIPS! Prenumera på STYLEBY och få hudvårdskit från Dermalogica – mer info här

 

NUVARANDE 5 skäl att älska Grace Coddington
NÄSTA Jess Morris bakom Rockins: ”Stilmässigt hämtar jag inspiration från mina rock’n’roll hjältar”