5 produkter du hittar i fransyskornas badrumsskåp

Den franska looken avundas av en hel värld och bakom parisiskornas skönhet finns några väl utvalda produkter. Clarins och STYLEBY guidar dig till den åtråvärda stilen.

Clarins är ett av Frankrikes största skönhetsföretag, det grundades för över 60 år sedan, men är fortfarande familjeägt och har sin bas i Paris.

stylebyxclarins
Multi-Active Jour och Nuit, 625 kr/st.
Beauty Flash Balm, 400 kr.

Precis som med stilsäkerheten har fransyskan ärvt kunskap om vikten att ta hand om hyn från föregående generationer. Samtidigt har dagens kvinnor en mer hektisk livsstil som ställer högre krav på hudvården. Därför har Clarins har tagit fram Multi-Active som är en dag, respektive nattcrème för kvinnor runt 25 till 35 år som vill förebygga och behandla de första tecknen på åldrande; linjer, minskad lyster och trötthetstecken, samt skydda huden från de nedbrytande effekterna av stress, föroreningar och sömnbrist.

Förebygg och förbättra men maskera inte och korrigera aldrig helt – fransyskorna älskar sina små fel och brister. Kärnan i Clarins är hudvården och de har gett oss en rad ikoniska produkter, bland andra bästsäljaren Clarins Beauty Flash Balm som omedelbart jämnar ut och ger lyster. Huden ser fräschare och piggare ut och den är perfekt att ha som grund under makeupen.

stylebyxclarins
Jolie Rouge, 255 kr.
Skin Illusion Loose Powder Foundation, 445 kr.
4-Colour Eyeshadow Palette, 460 kr.

Fransyskor använder sällan täckande foundation. Blev det för många glas rödvin kvällen innan kan ändå en transparent foundation plockas fram, som Skin Illusion Loose Powder Foundation – en skir, utjämnade slöja och appliceras på ett kick.

Sotade ögon är en klassiker franska kvinnor använder sig av både dag- och kvällstid i olika grad. Ögonskuggspaletten 4-Colour Eyeshadow Palette är perfekt för att accentuera ögonen och kompletteras med några drag svart mascara.

Det röda läppstiftet är oumbärligt för fransyskorna dygnet runt, som Jolie Rouge ”Joli Red”. Ett tips är att dutta på färgen med fingret för ett mjukare intryck – ett trick parisiskorna ofta använder sig av dagtid.