5 nya märken – som vi vill se mer av 2017

Bredvid etablerade märken som The Row och Céline har det de senaste tre åren dykt upp en mängd märken som erbjuder avskalade, kvalitativa plagg som håller stilen över tid och står utanför den absoluta trendhetsen. Vi har samlat 5 nya märken som erbjuder lyxbas och som vi vill se mer av i 2017!  

Protagonist
New York-märket Protagonist sammanfattar den moderna garderoben. Karakteriserat av rena linjer, grafisk precision och fina textiler, har varje plagg desginats av kvinnor – för kvinnor. Georgia Lazzaro har skapat noggrant välskräddade och minimalistiska plagg, som låter de exklusiva materialen tala för sig själva, och riktar istället fokus till kvinnan som bär dem.

resort_2017_13-41e7066490d0be88351167921a1bead2

Totême
Elin Kling och Karl Lindman grundade Totême 2014 och har med sina avslappnade plagg som har det där moderna snittet byggt ett modernt basvarumärke som allt fler lärt sig älska. Skandinavisk enkelhet i interntionell tappning är en passande beskrivning.

Beaufille
Namnet ‘Beaufille’ översätts till ‘stilig kvinna’, och passar med märkets inspiration: kontrasten mellan det maskulina och feminina, med kombinationen av det hårda och mjuka. Grundat 2013, har märket redan synts flitigt i modemagasin och på kändisar. De franska systrarna Chloé och Parris Gordon har kombinerat sina backgrunder inom mode, textil och smycken för att skapa en modern och elegant ton i plaggen, samtidigt som de använder sig av vassa skärningar.

sarahblais_11_1083

Atea Oceanie
Atea Oceanie (2013) är baserat i London men designern Laura Myers är född på Nya Zeelandfödda och skapar kollektionerna med mantrat att “allt ska passa med allt”. Enkel lyx som fokuserar på att överlappa säsonger, olika tillfällen och tidszoner kännetecknar märket som jämförts med The Row – fast till en liten del av priset. Skapade nyligen en kollektion tillsammasn med Leandra ”Man Repeller” Mandine.

La Ligne
La Ligne, som grundades av två Vogue-redaktörer och en chef från Rag & Bone, betyder ordagrant ‘linjen’, och det är just det som genomsyrar detta märke. Med inspiration från linjer i alla dess former, har kollektionen avspeglat grundarnas idé att “de bästa sakerna i mode (och i livet) är universella, tidlösa och klassiska, men aldrig utanför gränserna för att upfinnas på nytt”. Här hittar du chica basplagg, men även statement pieces som komplementerar denna lediga look. Skapades av

la-ligne-inside4

AV ALEXANDRA LAHDO