Lisa Eriksson belyser aktuella och kommande trender som anses vara extremt hypade i modebranschen just nu, men som får en att känna "HUR tänkte de här?" Varsågod, här är 5 trender som kan vara lite svåra att förstå utanför modebranschen!

COWBOYDAGS IGEN Är det inte märkligt att en period var tionde år blir det väldigt trendigt att beblanda vanligt mode med ridstövlar i krokodilskinnsliknande material med diverse förstärkningar som ska klara slitage från sporremmar? Bootsen har gjort comeback på allt från Moschinos till Calvin Klein till Maison Margielas, och stannar även inför 2018.

PANNBANDET Pannband i frottéliknande material är till för att torka bort svett. Och det är väl rimligt att ha på sig om man nu ska run på en runway med det är det ALDRIG någon som gjort.

GUCCI AW17

TECKNADE HÄSTAR PÅ VUXNA Det är ju jättebra att ha barnasinnet kvar och så. Men barnasinnet sitter ju i kroppen, inte nödvändigtvis utanpå i form av Moschinos My Little pony-tröja. Det har varit ”okonventionellt coolt” med tecknade figurer på vuxna lite väl länge nu.

UTANPÅ-BH Både Louis Vuitton och Helmut Lang har gått loss på någon sorts BH-liknande utanpåplagg på sina visningar. Helmut Langs har tydligen en slags väskfunktion.  Det gör liksom inte saken bättre? En annan sak som inte gör saker bättre är att ha väskan på anklarna.

HELMUT LANG SS18

KLÄDER FÖR TALANDE SNIPPOR Två designers bakom märket Namilia, Nan Li and Emilia Pfohl, fokuserar på att framhäva det kvinnliga könet. De ska ha inspirerats av romanen The Indiscreet Jewels, i vilken kung Ludvig XV har en magisk ring med förmågan att få kvinnliga genitalier att tala. Tack, som vi har saknat den typen av funktionskläder.

NAMILIA SS18

foto JASON LLOYD-EVANS & IBL

NUVARANDE 5 hypade modetrender – hur tänkte de här?
NÄSTA BILDBONANZA från Sveriges nya modefestival!