5 gånger Pradas set design var magisk!

Prada har visat sin AW17 kollektion. Men det är inte bara Miuccias kläder som allt som oftast får oss att tappa hakan, även visningarnas set design är fantastiska.

Fyra gånger om året visar Prada sina kollektioner i en fönsterlös betonghall i Milano. Denna industrilokal har blivit ett experimentlabb för den nederländska arkitektbyrån OMA, med stjärnarkitekten Rem Koolhaas i spetsen, att testa nya sätt att sammanfoga kultur och kommers. Prada och OMA/AMO som deras experimentella avdelning heter har samarbetat sedan 2004. Här är fem gånger de lyckades minst sagt väl.

 

Spring/Summer 2015
”Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.” som Ernst Kirchsteiger en gång sade. Herrarna fick akta sig för att ramla i den blå poolen medan kvinnorna fick lila sand i loafersen.

Autumn/Winter 2015
I ett virrvarr gick modellerna runt en labyrint-liknande rumslig installation. Herr i blå marmor och dam i rosa och grön pastell, de var sammankopplade visuellt av de geometriska aluminumformerna. En undersökning kring manligt och kvinnligt enligt OMA.

Spring/Summer 2016
Plastark hängde ner från taket som en industriell kristallkrona. Modellerna gick runt besökarna i ett kontinuerligt flöde.

Autumn/Winter 2016
Som i en OSB-klädd innergård från en Zorrofilm gick modellerna fram i dunkelt ljus i trappor, på scener och i gångar.

Spring/Summer 2017
En scenografi i metall-mesh ljussatt i lila, grön och blå. Som en blandning av utopi och dystopi.