Satsa på hudvård med aktiva ingredienser och tydliga resultat. STYLEBY guidar dig till hudterapeuternas bästa produkter.

5 effektiva hudvårdsprodukter – som fungerar!

Hudvård som går åt det medicinska hållet kallas cosmeceuticals. Det som skiljer den från vanlig hudvård är att produkterna innehåller så effektiva ingredienser att en tydlig skillnad på hudstrukturen kan skönjas. Att produkterna oftast säljs på salong beror på att aktiva produkter kräver guidning. ”Det handlar inte bara om att använda bra produkter, produkterna måste vara rätt för huden. Då behövs oftast en hudterapeut som kan guida”, säger Annica Forsgren, hudterapeut och grundare av Skincity, en hudvårdssalong på nätet.

hudvårdsprodukter-effektiva

Jason Lloyd Evans

Revolutionerande solskydd

”Om du inte har solskydd kan du lika gärna strunta i all annan hudvård”, säger Joseph A Lewis, kemist och mannen bakom hudvårdsinnovationer som AHA, Idebenone och Coffeberry. Efter succéserien Prevage för Elizabeth Arden har han teamat ihop sig med märket igen och skapat en salongsserie. Kronan i serien är, förutom de effektiva peelerna, en solskyddsprodukt som ger ett multisidigt försvar med hjälp av ett patenterat DNA-skydd, antioxidanter och SPF 50. I och med lanseringen i USA publicerades en studie i The Journal of Drugs in Dermatology som bevisade TAP 50:s överlägsenhet. Uppmärksamheten blev enorm och produkten hamnade på ett rikstäckande nyhetsprogram, vilket inte händer så ofta med ”vanliga” solskydd.

hudvårdsprodukter-elisabetharden

Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector SPF 50 (TAP 50), 795 kr.

Reparerande

Har man gjort dyra behandlingar vill man också kunna underhålla resultatet. Akademiklinikens Cure Recovery är en mjukgörande och näringsrik crème som innehåller en rad barriärstärkande ingredienser och vårdande antioxidanter. Just den här crèmen jobbar inte väldigt aktivt antiage, utan är mer lugnande, antiinflammatorisk och återfuktande. Den förbättrar fuktbalansen och jämnar ut fina torrhetslinjer och gör huden smidig. Perfekt efter en laser- eller syrabehandling – eller bara på torr och irriterad hud. ”När jag gjort en Matrix-behandling lägger jag att tjockt lager av den här efteråt som en mask och det brukar vara väldigt uppskattat för återhämtningen”, berättar Patricia Almqvist, hudterapeut på Akademikliniken.

hudvårdsprodukter-akademikliniken

Akademiklinikens Cure Recovery Creme, 795 kr.

Naturlig Antioxidant

Antioxidanteffekten i hudvård är omtvistad. Vad som gör antioxidanter så fascinerande är att de har förmågan att förhindra skador från fria radikaler som förstör hudens struktur, samt även förbättra redan befintliga solskador. RevaléSkin bygger på en av naturens mest kraftfulla antioxidanter med kliniskt bevisad hudförbättrande egenskaper. Serumet innehåller mest kaffebärsextrakt i serien men också peptider. Märket är väldigt populärt hos amerikanska dermatologer eftersom det även fungerar på superkänslig hy.

hudvårdsprodukter-traitment

RevaléSkin Intense Recovery Serum, 895 kr.

Kraftfull A-vitamin

Trots det franskklingande namnet är Beauté Pacifique utvecklat av danska forskare och hudläkare. Serien bygger i första hand på A-vitaminets (retinol) effektivitet och studier som gjorts vid Århus universitetssjukhus har visat att den patenterade A-vitaminkrämen ökar kollagentätheten i dermis (läderhuden) och att epidermis (överhuden) förstärks. I Super3 Booster används tre olika A-vitaminer för ännu bättre resultat – rynkor och solfläckar minskar och jämnas ut. A-vitaminet har också en förbättrande effekt på oren hy tack vare sebumreglerande och antiinflammatoriska ingredienser. I Danmark rapporteras kronprinsessan Mary vara ett fan och Helena Christensen älskade produkterna så mycket att hon krävde att få vara ansiktet utåt.

hudvårdsprodukter-Super3booster

Beauté Pacifique Super3 Booster, 575 kr.

Effektivare Retinol

Retinol är guldstandarden inom hudvård men problemet med vanligt retinol och A-vitamin är att huden kan bli torr och irriterad. Babors forskare har hittat lösningen och tagit fram ett plantbaserat retinol, Retinew A16, som är 16 gånger mer koncentrerat än vanligt A-vitamin men samtidigt mindre irriterande för huden. Retinew A16 har testats utan reaktioner och Babor godkänts att använda 10 procent av den aktiva ingrediensen i serumet.

retinol-hudvårdsprodukter-babor

Doctor Babor Ultimate A Booster Concentrate, 1295 kr.

Med multitaskande peptider

Peptider är it-ingrediensen inom hudvård just nu, och hela tiden publiceras nya vetenskapliga studier där vi kan fördjupa oss om peptidernas alla fantastiska fördelar. I snabba drag har peptider en cellkommunicerande förmåga och kan kicka i gång hudceller genom att signalera till dem att producera kollagen. De kan även transportera biologiskt aktiva ingredienser till cellerna och vissa peptider har även enastå- ende antiinflammatoriska egenskaper. Serumet har fyra olika peptider som jobbar anti-age, formulan passar en torr till normal hud och från och med att de första ålderstecknen syns.

hudvårdsprodukter-janmarini

R Jan Marini Age Intervention Peptide Extreme, 1 129 kr.

Exfolierande

AHA (alphahydroxy-syror) stimulerar till att normalisera cellförnyelsen och vi upplever det som en exfolierande effekt som jämnar ut huden, förbättrar solskador och ger ny lyster och fräschör till huden. Exuviance är ett riktigt AHA-märke och var bland de första som gjorde hudvård av superingrediensen. Forskarna bakom Exuviance har även tagit fram PHA (glukonolaktone), kombinationen av de båda syrorna ger både skonsammare syra och är effektivare. Serumet innehåller också nyttigheter som vitamin A, C och E.

hudvårdsprodukter-exuviance

Exuviance Vespera Bionic Serum, 599 kr.

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

foto JASON LLOYD-EVANS

NUVARANDE 5 effektiva hudvårdsprodukter – som fungerar!
NÄSTA Storleksguiden (som underlättar i shoppingdjungeln)