MET-galan 2018 närmar sig och vi ser fram mot det spännande temat "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination". STYLEBY har listat 11 looks från catwalken genom åren som inspirerats av den katolska religionen – som vi hoppas kan få nytt liv under galan.

11 klänningar vi hoppas få se på årets MET-gala

Den 7 maj 2018 går MET-galan av stapeln men vi längtar redan nu efter kreationerna som kommer att visas upp på röda mattan. Kanske ett av galans mest kontroversiella teman hittills, ”Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, ger oss förväntningar om pampiga skapelser som inspirerats av katolikens färger, symboler och mönster.

Mötet mellan mode och religion är inget nytt, många designers har inspirerats av katoliken genom åren. Kanske Dolce & Gabbana som mest – det italienska modehuset har visat upp flertal kollektioner vars inspiration inte kan misstas. STYLEBY har samlat 11 klänningar vi hoppas få se under MET-galan, samt vilka personer vi hoppas på att få se dem i (bland annat Rihanna, Donatella Versace och Amal Clooney). Varsågod, här kommer en dos av pampig inspiration!

LÄSTIPS! Met-galan 2017: De mest fantastiska outfits från kvällen!

Guo Pei haute couture SS17

Vi vill se den på: Beyoncé! Är det någon som kan bära upp en så magisk kreation som detta, så är det the queen herself.

Met-galan_Met-gala_2018

Dolce & Gabbana SS17

Vi vill se den på: Donatella Versace. Denna klänning andas Italien både i fråga om den katolska inspirationen men även de blomklädda axlarna. Ett perfekt val för Donatella (om hon nu inte bara bär Versace, det vill säga).

Met gala 2018 Dolce & Gabbana SS17

Yves Saint Laurent AW 1988

Vi vill se den på: Iman! Att få se självaste Iman Abdulmajid bära upp klänningen igen, nästan 30 år senare, vore magiskt.

Met-galan_Met-gala_2018

Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Vi vill se den på: Elle Fanning! Som en religös dröm. Hatten är helt fantastisk och vem skulle bära upp den bättre än skådespelerskan Elle Fanning?!

MET-galan 2018 – Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Valentino Haute Couture SS14

Vi vill se den på: Amal Clooney! Amal Clooney, en av årets gala-hosts, skulle fullkomligt stråla i denna vackra klänning från Valentino.

Valentino Haute Couture SS14

Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Vi vill se den på: Lupita Nyong’o! Skådespelerskan Lupita slutar aldrig att överraska med sina looks. Då hon tidigare klätt vackert i blått tror vi denna klänning skulle vara som en dröm på henne.

Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Vi vill se den på: Sofia Vergara! Något med denna klänning bara osar Sofia Vergara, vi vill se henne i den!

Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Christian Lacroix Haute Couture SS07

Vi vill se den på: Zendaya! Zendaya är riktigt experimentiell när det kommer till den röda mattan och har visat upp de flesta looks. Vi tror att denna romantiska klänning hade passat henne som handen i handsken.

Dolce & Gabbana AW13

Vi vill se den på: Kendall Jenner! Korta shorts som dessa kräver ett par legs to die for, vilket modellen Kendall Jenner har.

Dolce & Gabbana AW13

Jean Paul Gaultier Haute Couture SS07

Vi vill se den på: Rihanna! Ingen annan är Rihanna kan bära upp en look som denna. Hälften läskig, hälften intressant. Vad betyder egentligen illuminati-ögat på bröstet? Och den korsliknande symbolen för munnen? Vi vill se RiRi chockera som i denna!

Guo Pei Haute Couture SS17

Vi vill se den på: Lady Gaga! Om denna klänning inte skriker ”Lady Gaga” så vet vi inte vad den gör.

Guo Pei Haute Couture SS17

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox! Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av Beautypodden Skönhetsredaktionen här