10 saker du vill veta om STYLEBYs omslagsmodell Amanda Wellsh

Amanda Welsh är modellen som pryder omslaget av STYLEBY som finns i butik just nu. Varsågod – här är skönhetsprodukterna hon älskar (plus 9 saker till du inte visste om henne).

AmandaW

 

1 Amanda Welsh är en vacker brasiliansk model som är väldigt uppbokad med jobb.

2 Hon startade sin karriär som Guccimodell och öppnade det italienska modehusets visning inför vår kollektionen 2014, och sågs även i tillhörande kampanj som fotades av Mert Alas och Marcus Piggott.

3 Hennes karriär drog igång 2005 då hon upptäcktes lokalt i Patos de Minas. Då var hon 14 år och jobbade bara sporadiskt eftersom hon inte ville att modellandet skulle komma mellan henne och hennes utbildning. 2008 påbörjade hon studier på universitetet, men jobben fortsatte att rulla in, och det var då hon bestämde sig för att ta sig an mer internationella uppdrag.

4 Under 2011 tog Amanda en paus från karriären och fokuserade på att vara mamma på heltid. Men 2014 kom hon tillbaka med nya testshots och sågs igen på visningar och i tidningar. Hon menar att det var efter födseln av hennes son som hennes modellkarriär verkligen tog fart internationellt, och att moderskapet var det som gav henne en annan målmedvetenhet och större fokus.

5 Gucci och Alexander Wang är bland hennes personliga favoriter. Hennes signaturlook är skinnjackan.

 

6 Hennes absoluta must-have produkter är ’Kiehl’s Strengthening and Hydrating Hair Oil-in-Cream’ och ’Colbert MD’ serum och kräm. Och hon älskar saltvattenspray för en quick-fix.

7 Hon modellar ofta för märken som Balmain, Alexander Wang, Chanel, Dolce & Gabbana, Fendi, Givenchy, Jean-Paul Gaultier och Maison Margiela.

8 Före detta chefredaktör för Vogue, Diana Vreeland, är hennes all-time stilikon. Hon älskar även Kate Moss.

9 Hennes favoritfotografer är Mert & Marcus, Steven Meisel, Mario Testino, Inez och Vinoodh, Ezra Petronio, Katja Rahlwes, Glen Luchford, Mariano Vivanco, Giampaolo Sgura, Sebastian Kim och Greg Harris.

10 Hon brukar läsa författaren Paulo Coelhos böcker – en fellow brasilianare. Hon tittar också helst på Quentin Tarantinos filmer, och lyssnar ofta på The Rolling Stones och Lana Del Rey.

 

 

STYLEBYs omslag är fotat av Bibi Cornejo Borthwick i Brooklyn, USA, och stylat av Lindsey Frugier. Amanda har på sig en klänning av Calvin Klein Collection.