10 perfekta köp: smyckesdesigner Zuzana Spustovas önskelista!

Varje vecka bjuder vi in intressanta personer, profiler och kända ansikten att dela med sig av deras önskelista. Möt norska Zuzana Spustovas - här är hennes 10 perfekta köp!

Zuzana Spustova bor i Oslo och är grundare till smyckesvarumärket NEVA OSLO.

”Jag planerar alla mina inköp, och är inte speciellt spontan. Men jag älskar arbetet bakom – att titta på nätet, söka och tänkte på det en stund, men inget köps på impuls. Kanske ett nytt ljus på sin höjd, som jag vet att jag älskar. Här är mina 10 köp som jag drömmer om för närvarande.”


1.Lampa, Serge”Fransk Mid century-design när den är som bäst. Jag gillar att kombinera skandinavisk enkelhet med fransk modernism.”

2.Doftljus, Buly. ”Paris baserat märke som ligger på Rue Bonaparte i Paris – en riktig pärla för alla som älskar skönhet. De är också kända för sina lyxiga tandkrämer.”

3.Ansiktsprey, Eau Florale Sisley Paris. ”Jag är beroende av Sisley Paris, och har varit i över fyra år. Jag älskar allt som de gör. Min största guilty pleasure är ansiktsvattnet, som jag alltid har på mitt skrivbord och använder när jag är trött eller tappat fokus. Och den gör underverk!”

4.Sandaler, Céline. ”Kan inte bestämma mig om det är fula, eller om jag älskar dem? Jag är inte en sandal-person, men detta känns som ett måste till croppade byxor eller en lång klänning (naturligtvis med strumpbyxor som på visningen).”

5.Armband, Bonpoint x NEVA. ”Designade en kollektion som heter ”Min första diamant” exklusivt för Bonpoint Paris (ett franskt couture hus för barn).”

6.Klänning, Céline. ”Den här klänningen var kärlek vid första ögonkastet. Älskar asymmetrin och den gula färgen. Som Suzy Menkes skrev så återspeglar kollektionen både lugn och kaos i det moderna livet. Tycker det passar bra in på klänningen!” LÄSTIPS! Se bland annat Zuzanas Céline-samling här! 

7.Solglasögon, Acne Studios. ”Jag samlar på cat-eye solbrillor och blev förälskade i den ovala formen från Acne.”

8.Bok, Chinati, the vision av Donald Judd. ”Chinati Foundation anses vara en av världens viktigaste destinationer för att uppleva samtida konst – ligger i Marfa Texas och jag kan inte vänta med att åka dit!”

9.Örhänge, Repossi. ”Älskar Gaias örhängen. Jag äger redan en Berbere ear-cuff, men jag skulle gärna äga en till. De är minimalistiska och coola.”

10.Väska, ‘Petite Malle’, Louis Vuitton. ”Nicolas Ghesquière lyckades fånga en kombination av modehusets arv och i en ny intressant form.  Perfekt aftonväska.”

LÄSTIPS! Marie Murstads 10 perfekta köp!