Zadig & Voltaires svenska designer Cecilia Bönström har bott i Paris i 27 år och vet exakt hur man får till den chica och nonchalant franska skönhetsstilen.

STYLEBY möter Zadig & Voltaires Cecilia Bönström

Zadig & Voltaires Cecilia Bönström  flyttade från Sverige för 27 år sedan till Paris.
”Efter 15 år i modellyrket tröttnade jag och ringde upp Zadig & Voltaire. Jag fick ett möte och de anställde mig som assistent. Efter tre år började jag som chefsdesigner. Jag försöker att inte tänka för mycket på min beautylook. Jag vill att det ska gå fort och resultatet bli naturligt – på det sättet är jag väldigt svensk. Samtidigt tycker jag inte man ska glömma bort att vara feminin. För mig är det viktigt att jag ser hälsosam ut – men med en gnutta rock’n’roll. Huden måste ha lyster! Jag blir själv mer inspirerad och intresserad av tjejer som är naturliga och inte gömmer sig bakom flera lager av hår och makeup. Jag har inte massor av grejer i mitt badrum, utan jag köper bara det som jag tycker är bra och använder sedan upp produkterna.”

0E9A8420_web

DOFT
”Doft är oerhört viktigt och bekräftar din personlighet. Jag har alltid med mig en liten flaska av Zadig & Voltaires nya doft For Her och sprutar på mig lite under dagen när jag känner att jag behöver mer energi. Det har tagit två år att ta fram doften och jag har varit involverad i minsta detalj. Jag var väldigt noga med att den inte skulle vara för blommig – jag ville inte ha en typisk tjejig doft, utan något mer intressant och oväntat. Man känner sig ren i den, men samtidigt är den kraftfull och mystisk. I damdoften är det mycket jasmin, men också kastanj som gör den djupare och mer intressant. Jag är väldigt inspirerad av konst och musik vilket också speglar sig i flaskan. Vi valde att inte göra en unisexdoft, utan det var viktigt för oss att göra två parfymer där man känner både balans och elektricitet mellan det manliga och kvinnliga.”


MAKUEP PÅ FEM MINUTER
”Makeupmässigt använder jag mycket från RMS – jag älskar konsistenserna och texturerna! Jag upptäckte märket av en slump på Montaigne Market på Avenue Montaigne i Paris. Produkterna är väldigt krämiga och man känner sig inte sminkad. Jag använder concealern Un Cover-up under ögonen och på andra ställen som behöver täckas. Sedan borstar jag puder från Shu Uemura över. Jag har använt pudret sedan modellåren och det finns inget bättre, eftersom det är väldigt naturligt. Mascara från Maybelline och lite RMS Living Luminizer på ögonlocken. RMS Lip2cheek ’Illusive’ är en fin plommonfärgad nyans som jag har på läpparna. Allt tar mind-re än fem minuter. Jag är 46 år, men tack vare att produkterna ger lyster och fukt behövs inte mer.”

LÄSTIPS! Svenska designern om sin första New York Fashion Week-visning!

ANSIKTSBEHANDLINGAR
”Biologique Recherche har hjälpt mig enormt och jag går ofta till deras spa på Champs-Élysées för ansiktsbehandlingar. Jag började använda deras hudvårdsprodukter för sex månader sedan och jag är helt kär! Jag använder deras rengöringscrème Lait VIP O2 både morgon och kväll och det har förbättrat min hud något helt otroligt. Deras Crème aux Acides de Fruits har jag på kvällen och Crème Biofixine på dagen. Även ögoncrèmen Biofixine är en favorit. Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion är annars en gammal favorit från modellåren som jag inte riktigt kan släppa. Den är fantastisk och funkar på alla – ung som gammal. Den är heller inte fet men ger samtidigt massor av fukt. Jag reser mycket till London, och där har jag en hudterapeut som jag brukar gå till, Teresa Tarmey i Notting Hill.”

0E9A8456_web


KROPPSVÅRD
”Huden på kroppen är väldigt viktig för mig och att smörja mig på kvällen är en viktig ritual. Gabriel Couzian är en ny upptäckt och gör jättebra grejer som inte är för dyra. Favoriten är Lait Crème Réparateur. Jag gillar även oljor från Weleda som jag smörjer in nagelbanden med. När jag var modell var jag så ofta i solen, men nu håller jag mig i skuggan och har alltid solskyddsfaktor 50. Jag använder solskydd från Avène, som jag tycker är perfekta.”
0E9A8484_web

PERFEKT HÅRTEXTUR
”Keratinbehandling på salong, minst en gång om året, har räddat mitt hår! Annars har jag krulligt och frissigt hår, men behandlingen ger den rätta texturen. Jag har insett att ett stort, voluminöst hår gör att jag ser äldre ut medan ett rakare hår gör att jag ser yngre och mer rock’n’roll ut. Min GHD-tång är en lifesaver, och trots att jag vill ha minimal packning när jag reser hänger den alltid med. Jag tvättar håret med Bumble & Bumble Creme de Coco Shampoo och Conditioner och sedan har jag alltid lite glansgivande droppar från Frédéric Fekkai på längderna. Men att bara gå ut från duschen och lufttorka håret funkar inte för mig, utan jag måste ha några droppar glansgivande produkt på topparna för att få rätt textur. Jag har en stor paddelborste från Aveda som verkligen reder ut håret varje kväll och morgon. Färgar håret gör jag hos David Mallett i Paris – bara att gå in i salongen är en upplevelse i sig. Färgsessionen är avkopplande och den blonda nyansen blir precis rätt.”

TIPS! Res med STYLEBY på exklusiv fitnessresa till Palma!

foto Joona Laulajainen
NUVARANDE Zadig & Voltaires Cecilia Bönström: ”Huden måste ha lyster”
NÄSTA De bästa Pre-Fall 2017 kollektionerna (som tål att visas om och om igen)