Weekday lanserar badkollektion av återvunnet material och vi frågade Louise Lasson, Creative Director på Weekday - 3 snabba frågor om kollektionen!

Weekday lanserar inför sommaren sin första badkollektion av återvunnet avfallsmaterial. Louise Lasson, Creative Director på Weekday svarade på 3 snabba frågor om hållbarhet och inspiration.

Berätta om kollektionen
”Kollektionen har tagits fram ur en idé om pigg enkelhet och sportiga influenser. Damkollektionen består av ett badlinne och en långärmad tröja samt fyra bikini-set och fyra baddräkter. Den här säsongen är det mycket sportiga detaljer som till exempel höga halsringningar, tjocka band och finribbat. Färgerna är lekfulla med klara kontraster — klarrött, solgult, korallrosa och svart.”

LÄSTIPS! 10 stilsäkra baddräkter under 500 kr.

Vad är inspirationen bakom?
”När vi började arbeta med kollektionen var vi i Miami på Art Basel och idén om turistlooken och känslan av att resa inspirerade oss mycket. Säsongens kollektion har inspirerats av storstadsturism och kompletteras med praktiska accessoarer som midjeväskor, ryggsäckar och kepsar. I sin helhet skapar kollektionen en personlig stil, självförtroende och en känsla av att allt kan hända.”

 

Vilka är de miljövänliga materialen som har använts?
”Hela kollektionen är gjord av avfall där vi har använt återvunnen polyamid och återvunnen polyester för att spara på både material och energi. 
Den vanligaste källan till återvunnen polyester är PET-flaskor medan återvunnen polyamid består av allt från gamla fiskenät och mattor till avfall från produktionsindustrin. Återvinning hindrar att dessa material hamnar i jorden. Dessutom går det åt mindre energi till att omvandla avfall till återvunnet material än att ta fram nya material.”

Under maj finns hela kollektionen till försäljning, redan nu hittar du delar av kollektionen på Weekday.com och i butik.

LÄSTIPS!  Frida Gustavsson: ”Mitt F-smycke är inte ’bara’ pynt – det ska hjälpa kvinnor”

NUVARANDE Weekdays Louise Lasson: ”Hela badkollektionen är gjord av avfall”
NÄSTA Modellen Iselin Steiro: ”Smycken är en bra quick fix!”