Vilken är den bästa ögonkrämen?

Varje vecka svara STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn på era beautyfrågor. Denna veckan reder hon bland annat ut frågan "Vilken är den bästa ögonkrämen?"

Vilken är den bästa ögonkrämen?

STYLEBYs skönhetsredaktör & beautyexpert Anja Skeppe Grahn reder den här veckan ut frågan ”Vilken är den bästa ögonkrämen?”

FRÅGA: Jag är 42 år och känner att jag åldras snabbt, speciellt runt ögonen. Jag använde länge Avibon som ögonkräm, men de har slutade producera den och jag har inte hittat någon lika bra. När jag lyssnar på STYLEBY Beautypodd förstår jag på dig att det är svårt att hitta bra ögonkrämer, men har du ändå någon att rekommenderar? /Ellinor

SVAR: Det stämmer, jag är för det mesta skeptisk till ögonkrämer och det beror på att har du en ansiktskräm av god kvalité fungerar den precis lika bra under ögonen. MEN, jag kan förstå att man vill lägga lite extra kärlek runt ögonen, just för att det är ett område där ålderstecken först visar sig. Det är också vanligt att man har blandhy, det vill säga fetare i t-zonen och torrare runt ögonen, och då kan det var mysigt med en fetare ögonkräm, till exempel Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado som ger massor av fukt och fyller torrhetsrynkor.

bästa-Ögonkrämen - Kiehl's Creamy Eye Treatment

Jag som är väldigt mörk runt ögonen gillar at ha en ögonkräm som ljusar upp lite med hjälp av optisk lyster. Filorgas Eyes-Absolute Eye Cream ger just lite extra lyster, dessutom innehåller den ett ämne som ska boosta ögonfransarna – katjing!

bästa-Ögonkrämen – Filorgas Eyes-Absolute Eye Cream

Du nämner Avibon som är en kultkräm som innehåller A-vitamin vilket är en effektiv anti age-ingrediens, men istället för den så rekommenderar jag ett retinolserum. Medik8 R-Retinoate är ett effektivt serum, visserligen inte uttalat att man ska använda den runt ögonen, men jag smörjer den över hela ansiktet, inklusive ögonområdet och är supernöjd.

TIPS! Skönhetsredaktören avslöjar: ”Det bästa jag gjort för min hud”

bästa-Ögonkrämen – Medik8 R-Retinoate

Nu kommer en kontroversiell del av mitt svar. Vill du verkligen få bort rynkorna runt ögonen har trots allt en hudvårdsprodukt svårt att leva upp till dem kraven. Krämer kan stärka huden och förebygga, men har sina begränsningar när det kommer till uppstramning och djupa rynkor. Botox, laser och Thermage är behandlingar som verkligen kan minska rynkorna. Dock måste du vara beredd att lägga några tusenlappar. Å andra sidan är ögonkrämer, som ofta bara innehåller 15 ml, inte är billiga heller.

/Anja

Vill du ha svar på din skönhetsfråga, mejla till beautypodden@styleby.nu

TIPS! Ta del av STYLEBYs skönhetsfavoriter via STYLEBY beautybox

 

NUVARANDE Vilken är den bästa ögonkrämen?
NÄSTA Zadig & Voltaires Cecilia Bönström: ”Huden måste ha lyster”