Det är dags för fransfest och det är allt eller inget som gäller. STYLEBY guidar dig till hur du maxar mascaran – eller vågar lägga undan den helt!

Mascaran är alltid listad i topp bland våra viktigaste skönhetsprodukter men används ofta slentrianmässigt. Flytta fokus till fransarna igen, det är med mascarans hjälp som du skapar höstens trendigaste looker.

 

På Dior AW17 var mascaran den tveklöst viktigaste produkten (tillsammans med de mörka läpparna) och DIY-känslan på looken skapades helt enkelt genom att modellerna själva fixade kluttiga fransar backstage. Det enkla knepet är att helt enkelt bygga på mascaran med åtskilliga lager och låta dem torka mellan varje tag med borsten. På andra visningar var den en mer uttalad 60-talstrend och makeupartisterna tog till lösögonfransar för en dockig look, som är hos Anna Sui.

 

Nu är det mascarans vara eller icke vara som gör din look, medan långa, spretiga fransar ger en flirtig effekt skapar nakna fransar mer fokus på ögats vackra form. Börja med att böja fransarna för att öppna upp blicken. Dölj eventuella mörka ringar under ögat med concealer (6 tips på hur du gör det bäst här) . Med hjälp av en skugga, som är något mörkare än din hudfärg, förstärker du formen och ramar in ögat. Följ ögats naturliga form men koncentrera dig på globlinjen och längs med nedre ögonfransarna. Sudda med en mjuk borste.

Tips! Har du ändå svårt att skiljas från mascaran? Tryck lite mascara längst in mot fransrötterna. Det gör att fransarna ser täta och mörka ut (det gillar vi fortfarande) och ramar in ögat utan att du får dockeffekten.

 

NUVARANDE Våga maxa din mascara!
NÄSTA Veckans 7 iögonfallande nyheter!