Träna som Karlie Kloss!

Modellen Karlie Kloss Instragramkonto är en ständig inspiration för träningsintresserade – vi har samlat 3 träningstrender Karlie inte verkar få nog av, och som inspirerar oss!

Thaiboxning
Träna lika tufft som en ängel – när Joan Smalls förbereder sig inför Victoria’s Secret-visningen är det med hjälp av Muay Thai kickboxing. Carine Roitfelds nya modellmusa Gigi Hadid lägger också upp imponerande actionscener på Instagram från gymmet. Muay Thai, eller thaiboxning på svenska, är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar och aktiveringen av hela kroppen gör att man bygger styrka, tränar upp blixtsnabba reflexer och bränner otaliga kalorier.

10354370_1455362474705762_902881139_n

Hitta träningsställe på muaythai.se.

Olika yogaformer
Yoga har funnits i 5000 år men de är på senare år som olika, roliga inriktningar har utvecklats. Hot yoga är en modellfavorit för att rensa ut och komma i form inför modeveckorna. Anti-gravity yoga använder sig av band som hänger från taket och man känner sig som en cirkusartist (men de akrobatiska rörelserna är betydligt lättare än vad det ser ut som). Strala yoga och är oerhört populärt i New York där även grundare Tara Stiles har sin studio, men finns nu över hela världen. Formen fokuserar mer på flow och många rörelser är inspirerade av dans.

instagram-model-6
Sats erbjuder hotyoga och anti-gravity yoga. På Yogayama i Stockholm finns Strala yoga.

Balett
Med plié och piroutter kom Elin i form till sitt bröllop och i balettstudion i Soho hade hon sällskap av bland andra Miranda Kerr och Alexa Chung. Ballerinan Mary Helen Bower startade den stora danstrenden men innan hon började träna New Yorks modekändisar hjälpte hon Natalie Portman att komma i form till Black Swan. Nu är hennes träningsprogram tillgängligt för alla på hemsidan och det går även att få privatlektioner via Skype. Men målet med träningen är inte att stå på Operans scen utan få de attraktiva, slanka ballerinamusklerna. Balett för nybörjarvuxna finns även i Sverige, Balettakademin ordnar kurser, dock är de lite mer tekniskt inriktade och inte bara ett sätt att komma i form.

rs_600x600-140407121724-600.karlie-kloss-exercise

Se mer på balletbeautiful och balettakademin.

Tips! Träna som en ängel -hitta inspiration till nya övningar som ger dig Victoria Secret-formen här.