Tove Styrke är tillbaka med ny låt ”Say My Name” som släpps idag (lyssna här!) STYLEBYs Elina Grothén fick ett snack med Tove om utmaningar, sociala medier och såklart vad som händer framåt!

Hej Tove Styrke, vad har hänt sedan sist du var i rampljuset? ”Jag har suttit inkrupen i en studio så länge nu att jag tror jag exploderar snart. Aldrig varit så redo att släppa nytt. Jag känner att jag har haft ett väldigt inspirerat år överlag. Jag har hittat nya sidor hos mig själv både kreativt och i mig personligen. Man måste återuppfinna sig själv, för sin egen skull. Det blir för tråkigt annars.”

 

Vart i livet är du nu? ”Gud, jag har ingen aning faktiskt. Och det känns sjukt skönt! Det känns lite som fritt fall fast utan mark under, om det makes sense. Jag kör bara. Extremt peppad på att släppa ny musik. Alltså helt ärligt, den här låten är det bästa jag någonsin gjort.”

Vilken är den största utmaningen med att släppa nytt? ”Det känns som den största utmaningen har varit att färdigställa det jag håller på med. Jag har jobbat väldigt tight med min producent, Elof Loelv. Vi har skrivit låtarna tillsammans från scratch och jobbat igenom dem på ett nästan sjukt noggrant sätt. Det tar längre tid när man nördar ner sig på det viset men det lönar sig i slutändan. Produktionerna nu är mycket mer avskalade och sången är väldigt nära. Då spelar allt man hör mycket större roll än om man har en stor produktion. Det kräver att låten är tydlig också så att den står pall för minimalismen.”

 

Du slog igenom 2009 – hur skiljer sig musikbranschen mot idag? ”Det ligger mer i artistens händer vad som händer. Tror jag. Både kreativt och kommunikationen. Sociala medier har växt så sjukt. Till exempel Instagram fanns inte när jag började. Det är mer jobb, men också skönt att vägen från artisten till lyssnaren inte består av massa mellanhänder. Jag gillar att kunna vara personlig och faktiskt prata med folk.”

Vilket förhållningssätt har du till sociala medier? ”Mäh, jag tycker mest att det är skoj. Jag måste bli bättre bara på att fota när det faktiskt händer något kul. Men det är ju också kul att ha kul när det är kul. Haha.”

LÄSTIPS! 7 Instagram-konton (som STYLEBY följer för daglig inspiration)

Vad driver dig? ”Mitt enorma ego så klart. Haha, fast ändå typ. Jag vill vara störst, bäst och vackrast, är det för mycket begärt? Men allvarligt, jag får så sjukt mycket tillbaka i mitt jobb. Jag älskar att skriva, lyckoruset när man lyckas färdigställa och det låter bättre än man ens hade kunnat föreställa sig från början. Och spela live är den sjukaste kicken som finns.”

Vad gör du när du tappar suget? ”När jag tappar mitt artist-ego kollar jag på In bed with Madonna. Och när jag bara känner mig allmänt kass lyssnar jag på Nina Simone ”I wish I knew how it would feel to be free”. Högt. Förlåt grannar! Varsågod för tips!”

Vad gör du så fort du har en ledig stund över? ”Lägger patiens på telefonen. Jeezus.”

Vart hittar du din stilinspiration ifrån just nu? ”Mest folk på Instagram. Just nu crushar jag på adwoaaboah och ett konto som heter virgomood. Också inspirerad av rosa himlar, kristna ikoner, speglar och lammungar.”

Vad i din garderob använder du mest och varför? ”Jag har en sorts korsett/bodysuit i någon sorts glansigt material. Askrosa. Jag har den ovanpå vad som helst och det blir bomb. Alltså ovanpå t-shirt, under jeans tex. Jag har också ett månhalsband från Cornelia Webb som jag snart har använt sönder.”

Framgång hänger starkt ihop med din karriär – hur mäter du framgång? 
”I hur nära jag kommer mina mål och i hur kul jag har under tiden. Om man inte når riktigt så långt man ville men å andra sidan var det världens roligaste så var det ju ändå succé för en själv.”

Slutligen vad händer framåt? ”Singel. Mer studio för jag har uppföljare som är på väg att bli vad-fan-håller-jag-på-med-bra! Förhoppningsvis några roliga spelningar. Och sommar. Gud vad jag ska carpa den.”

TIPS! Få alla dina favorittidningar på ett och samma ställe!

foto EMMA SVENSSON 
NUVARANDE Tove Styrke är tillbaka: ”Alltså helt ärligt, den här låten är det bästa jag någonsin gjort.”
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh: ”90-talig streetlook – allt under 400 kr!”