Hjälp mot de svarta prickarna! Vad gör jag åt pormaskar på näsan?

Varje vecka svara STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn på era beautyfrågor. Vad hjälper mot de svarta prickarna! Vad gör jag åt pormaskar på näsan?

Vad gör jag åt pormaskar på näsan?

FRÅGA: Jag uppskattade verkligen avsnittet i STYLEBY Beautypodd om när ni pratar om syror och hur man hittar rätt bland alla syror. Jag undrar dock om peeling med syra kan ersätta portömning? Jag vill verkligen bli av med pormaskarna på näsan!

/Anna

pormaskar

Använd mandelsyra och salicylsyra mot pormaskar

SVAR: Att klämma pormaskar ger ett väldigt kortsiktigt resultat, dessutom gör det ont och är man oförsiktig kan man även råka skada huden. Det är bättre att satsa på syra!

Mandelsyra och salicylsyra är båda fettlösliga vilket gör att de kan tränga ner i porerna och exfoliera dem – med andra ord ta bort pormaskarna.

Kraftigare peels på salong eller klinik kan, förutom minska innehållet i porerna (det svarta), även minska omfånget på porerna, det vill säga göra dem mindre. Allas vår favoritingrediens retinol har också förmågan att minska porernas storlek genom att trigga hudens kollagenproduktion. Kan med en hudterapeut/hudläkares överseende med fördel kombineras med någon syra.

Att göra en portömning känns som ett ganska ålderdomligt steg i en ansiktsbehandling (om hudterapeuten ska klämma ska det gå väldigt enkelt och som ett litet komplement till en peel, du ska aldrig behöva gå rödmosig och sårig därifrån).

Mot pormaskar: Medik8 Blemish Control Pads och Elizabeth Arden PRO Perfecting Facial Serum

Medik8 Blemish Control Pads, 395 kr och Elizabeth Arden PRO Perfecting Facial Serum, 695 kr.

Vill du ha svar på din skönhetsfråga, mejla till beautypodden@styleby.nu

TIPS! Vill du veta mer om hur syror fungerar på huden? Lyssna på: Syraspecial! Hudvården som gör störst skillnad.

 

NUVARANDE Hjälp mot de svarta prickarna! Vad gör jag åt pormaskar på näsan?
NÄSTA Röda mattan i Cannes: Se 3 tidigare STYLEBY-omslagsmodellers röda mattan-stil