Stylisten Emine Sander fullkomligt strålar med perfekt hy, de snyggaste sotade ögonen och svallande hår. Nu avslöjar hon skönhetsknepen som gör att hon blir stoppad på gatan!  

EMINE SANDERs skönhetsknep

”Förr klädde och sminkade jag mig mer efter en trend och kanske inte så mycket efter vad jag passade i. Nu har jag hittat rätt spår, vet vad som klär mig och känner mig bekväm. Jag vill inte maskera mitt utseende eller uppfattas som sminkad, istället strävar jag efter att försköna och framhäva det jag redan har och med hjälp av rätt produkter fixa bättre hy, större ögon och glansigare hår.”

Hudvårdsrutinen

”Jag såg direkt skillnad när jag började med Exuviance. Huden fick mer lyster och torrhetsrynkorna försvann. Ju mer jag använder Exuviance, desto mer övertygad blir jag om hur bra produkterna är. Testar jag något annat nu ballar huden ut helt. Jag börjar morgonen med att plaska lite vatten i ansiktet och sedan fräschar jag upp huden med Exuviance SkinRise Bionic Tonic. Padsen är egentligen en kur men jag använder dem jämt eftersom de ger så fin lyster. Sedan tar jag Exuviance Vespera Bionic Serum som tajtar till och tillsist en crème med solskyddsfaktor i. På kvällen tar jag bort makeupen med Exuviance mjölkiga rengöring och smörjer sedan med Exuviance Age Reverse HydraFirm – den är helt magisk och den bästa crèmen jag någonsin haft.” 

Kokosolja

”Jag var i Brasilien på en plåtning tillsammans med makeupartisten Linda Öhrström, hon är expert på ekologisk makeup och hudvård och sa att ’huden är kroppens största organ, smörj in det med något bra’, och tipsade mig då om kokosolja. Jag köpte av en kvinna på stranden och är sedan dess fast. Jag använder det på hela kroppen och huden blir otroligt mjuk. Nu köper jag dunkar med kokosolja från Thailand. Ett plus är att man även kan laga mat med det.”

Fräscha fötter

”Jag är besatt av att ha fina fötter och går på medicinsk fotvård var åttonde vecka. Mellan gångerna fixar jag dem själv, jag är faktiskt så petig att jag inte tycker det finns något ställe i Stockholm som gör tillräckligt bra och prisvärd pedikyr. Favoritfärg på naglarna är svart, mörklila och mörkblått – eller osynligt nude. Det är lite samma som med min makeup – antingen drar jag på för fullt med mörkt eller så kör jag naturligt.”

Fixat hår

”Moroccanoil är nästan det enda jag använder i mitt hår. När oljan kom trodde jag knappt att det var sant så bra den var för mitt tjocka och lockiga hår. Efter att jag har tvättat håret, jag schamponerar alltid två gånger, med produkter från samma serie tar jag tre pumptag av oljan och fördelar i håret. Sedan fönar jag med hjälp av en rundborste, jag har sett hur det görs på så många plåtningar att jag själv är väldigt snabb och gör det på 20 minuter. Oljan hjälper också till att korta ner föningstiden. Jag avslutar med en dusch hårspray – också den från Moroccanoil.”

Torrschampo

”Mellan tvättarna fräschar jag upp med håret med torrschampo. Jag frågade runt bland mina hårstylistkomipisar efter det bästa torrschampot, eftersom jag är mörk måste jag ha ett som är osynligt, och svaret blev ’Pssssst! Instant Spray Dry Shampoo’. Det är så sjukt bra! Tyvärr finns det inte i Sverige och jag hamstrar så fort jag är i New York. Hårtvättandet och fönandet är ju en ju ändå en procedur och torrschampot är räddaren när jag haft extremt mycket på jobbet. Jag sprayar i, låter det sitt i en stund, ruskar om och sedan fönar bort det sista. Oftast får jag det finaste komplimangerna när jag har det smutsigaste håret!”

 

av ANJA SKEPPE GRAHN
NUVARANDE Stylisten Emine Sanders skönhetsknep!
NÄSTA Elin Kling: ”Blommor och fixade naglar gör mig lycklig”