STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn ger sina fem bästa hårtips!

Ok, jag ska erkänna, håret har faktiskt alltid varit min starka sida. ”Din enda skönhet”, som en mindre betänksam släkting en gång sa till mig. Men det har också gjort att jag är väldigt mån om mitt hår, det är ju faktiskt roligare att fokusera på något som man gillar än hänga upp sig på det man tycker mindre bra om.

1.Tvätt inte håret för ofta 

På vissa sätt är jag en hårhippie – in i det sista undviker jag att tvätta håret. När jag väl tvättar håret är det nästan alltid med att sulfatfritt schampo eller ett rengöringsbalsam för att inte torka ut håret och spara på kvalitén. Du vet hur en urtvättad tröja ser ut – det ödet vill jag inte att mina utsparade testar ska drabbas av. Torrschampo är såklart en av dem allra viktigaste produkterna i mitt badrumskåp (och i gymväskan och på kontoret). Precis som med allt jag använder mycket av försöker jag tänka på miljön och tar i första hand till en aerosolfri variant.

2. En leave in-produkt kan göra allt 

För mig funkar det inte att bara kliva ur duschen och låta håret vara, men det behöver inte vara krångligare än en klick utslätande leave in-produkt. Ofta skippar jag till och med balsamat för att spara tid och satsar istället bara på en vårdande produkt utanför duschen. Balsamet sköljs ju ändå bort och det som stannar på håret är ju det som kan påverka håret. Jag är ombytlig när det gäller leave in-produkt och växlar mellan smoothing lotion och håroljor, men undviker cykliska silikoner för miljön skull.

 

 

3. Investera i rätt redskap

Att lägga pengar på en fön och borste ger garanterat avkastning i form av bättre hår. Bättre redskap sliter helt enkelt mindre på håret. Min senaste upptäckt är Dyson Supersonic, en högteknologisk fön som är väldigt lätt att använda. Den är lättare att använda på alla sätt , den väger mindre än andra dyra fönar och är mer ergonomisk samt tystare. Många borstar har kommit och gått men min Mason Pearson har bestått. Jag kan faktiskt inte annat än ställa mig i hyllingskören. Jag har försökt hitta borstar som håller samma kvalité men har hittills misslyckats och otaliga har gått sönder medan min tio år gamla Mason Pearson är densamma.

4. Byt frisör – eller ha flera

Precis som med vänner går det att vara nära med flera frisörer. Jag har alltid tre, fyra stycken som jag alternerar mellan. Varför? Jo, jag tror att man behöver någon som ser med nya fräscha ögon på frisyren då och då. Jag vet att bara byta bena kan göra STOR skillnad. Jag älskar när ett proffs tar hand om mitt hår och unnar mig ofta bara en föning på salong. Inför fester går jag mycket hellre och får håret fönat än köper en ny partytopp. Det ger en lyxig känsla och vilken gammal trasa som helst ser mycket bättre ut om håret är perfekt. Ibland passar jag på att Passar på att göra en djupverkande behandling som Olaplex eller Redken Heat Cure.

5. Ät protein

Hår, hud och naglar speglar ditt inre och jag försöker äta så ren mat som möjligt med fokus på protein, grönsaker och fett. Just protein har jag märkt att många kvinnor har svårt att få i sig tillräckligt men det är hårets allra viktigaste näring. Man måste inte ta tillskott om man äter ren mat med mycket protein men man kan alltid boosta med lite B-vitaminer som pantotensyra (du kanske känner igen det från schampo-reklamen) och biotin.

Fön, Dyson Supersonic, 3 999 kr.
Torrschampo, Rahua Voluminous Dry Shampoo, 395 kr.
Leave in-lotion, GM Reverie Milk, 490 kr.

FAB_banner_2

NUVARANDE Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahns fem bästa hårtips!
NÄSTA Stylisten Emine Sanders skönhetsknep!