STYLEBYs flygapotek - skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn vet vad som krävs för att komma fram snygg och fräsch - använd flygtiden smart med hennes 3 skönhetstips. Bon Voyage!

1bba10cfdb2c58ba41691ea0ef5b45ea

1. Preppa hemma

Ju mer du förbereder dig hemma desto mindre behöver du tänka på det under resan och när du kommer fram – istället kan bara njuta av ditt snyggaste jag. Exfoliering är definitivt nyckeln till den utvilade lystern efter flygningen. Det ger också möjlighet för fukt och andra nyttigheter att penetrera bättre. Elizabeth Arden Pro Brightening Peel Pads, 545 kr, är en salongsliknande peel med mjölksyra som ger en klarare hudton. Däremot gör syrorna dig ännu mer solkänslig och ska du åka på solsemester är en mildare enzymprodukt bättre. Dock är minst solskyddsfaktor 30 alltid ett måste. Flygresan är rejält uttorkande så ladda upp med massor av fukt kvällen innan och sov med en mask för bästa effekt, till exempel Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask, 389 kr.

2. Flyg foundationfritt

Skala ner makeupen till det allra nödvändigaste under flygningen och satsa istället på hudvård. Känner du dig naken? Byt ut din foundation mot en fuktgivande och skyddande BB eller CC Cream, till exempel bareMinerals Complexion Rescue, 389 kr. Mascara och sovmasker är ingen bra kombo så färga ögonfransarna på salong innan resan istället. Senare på semestern har du också nytta av färgade fransar, det spar tid och du slipper pandalooken i poolen. För festkvällarna är det också perfekt eftersom fransarna upplevs som tjockare om de färgats och sedan sminkas med mascara. Det är först strax innan du kliver av planet som du drar fram makeupen, satsa då på krämiga produkter som ger fukt och lyster och multiprodukter som tar minimalt med plats och inte kräver en borste, till exempel RMS Lip 2 Cheek, 360 kr. Kompaktprodukter med spegel i locket gör att du smidigt kan bättra på makeupen i flygstolen, till exempel Lancôme Miracle Cushion, 395 kr.

Highlighter är ger huden omedelbart ett piggare utseende, dutta på RMS Beauty Living Luminizer, 385 kr, över kindbenen och Yves Saint Lauren Touche éclat, 375 kr, under ögonen.

3. Efter landning

Stora mörka solglasögon är inte bara för superstjärnor som landar på LAX utan för alla som vistas i ankomsthallen. Tänk bara på att ögonen behöver ljus för att tackla jet lagen. Uppsvullen? Maskrosrot, som finns på hälsokosten, är lätt vätskedrivande och gör att man känner sig mindre plufsig. Har hotellet ett spa? Passa på att ge dig själv en skönhetsupplevelse och boka en massage som mjukar upp och sätter igång blodcirkulationen.

Bon Voyage!

NUVARANDE STYLEBYs flygapotek: Så kommer du fram snygg och fräsch!
NÄSTA 3 inspirerande kvinnor om ytterplagget som skapat habegär!