Tänk på vad som identifierar en sann fransyska, den perfekta vardagslooken,  Well, det prickar Jeanne Damas, Paris  it-girl av med bravur!

Jeannes stil är oroligt pricksäkert och i tiden, men på ett väldigt avslappnat och nonchalant sätt. Hennes garderob är en blandning av ikoniska franska märken, så som Céline, Kenzo och Isabel Marant, vintageplagg vi drömmer om att äga, smycken från systern Louise Damas märke och plagg från egna designsamarbeten. Hon säger själv att hon klär sig för att känns sig vacker och bekväm, inte för att vara moderiktig – något STYLEBY gärna skriver under på.

Jeanne förkroppsligar den parisiska ”je-ne-sais-quoi”-stilen som vi alla drömmer om att sporta. Hon listar plagg som blåjeans, den vita skjortan, byxor med hög midja, en omlott klänning och klackar som garderobsmåsten – vilket vi direkt känner att vi måste pricka av! Att lyckas med en personlig och inspirerande stil är inte det lättaste, men Jeanne visas att det går. Allt detta plus att hon just nu har en härlig 70-talsinfluens i sin garderob gör henne till en självklart stilikon.

Passa på att uppdatera garderoben och möt våren i Paris tillsammans med STYLEBY. Nu kan du göra chefredaktör Jonna Bergh och skönhetschef Anja Skeppe Grahn sällskap på en lyxig weekend till modets huvudstad.

Hela programmet, information om priser och resan i övrigt hittar du här!

av ELLEN PÅLSSON NORBERG

 

NUVARANDE Stilikonen: Jeanne Damas -kvinnan med den perfekta parisiska stilen!
NÄSTA Stilkonsulten Lian Beraha: ”Jag inspireras av Helmut Newton.”