Det är nu 21 år sedan bröllopet som befäste Carolyn Bessette Kennedys status som världens bäst klädda. Vi minns kvinnan med den perfekta 90-talsstilen.

Den 21 september 1996 fick John F Kennedy Jr sin Carolyn Bessette, före detta pr-person på Calvin Klein, under en hemlig ceremoni i ett träkapell på en svåråtkomlig ö i USA. Carolyn hade under tiden hon haft ett förhållande med den amerikanska kungafamiljen (som Kennedy-klanen brukar kallas) gjort sig känd för sin oklanderliga smak. Carolyn bemästrade 90-talets minimalistiska Calvin Klein-stil till fullo och fick redan under sin livstid uppleva att kallas världens bäst klädda kvinna. Hon gifte sig däremot inte i Calvin Klein, i stället var det den då ganska okände Narciso Rodriguez, då på Cerruti, som skapade den brudklänning som än i dag får sägas vara ultramodern och tidlös. På fötterna bar hon skor av Manolo Blahnik.

Mindre än tre år senare var båda döda. Carolyn (då 33 år), hennes syster Lauren samt John störtade i havet utanför Martha’s Vinyard. Ingen överlevde (John var piloten), och därmed mötte ännu en del av klanen Kennedy en för tidig död. Som stilikon kommer dock Carolyn att leva vidare för evigt.

 TIPS! Välkommen till Sveriges största mode- och skönhetsfestival – all info hittar du här! 

NUVARANDE Stilikonen: Carolyn Bessette Kennedy – kvinnan med den perfekta 90-talsstilen
NÄSTA Kicka igång hösten med stil