Gå på fest – modellstyle! STYLEBY träffade Stella Maxwell i Paris och bad om alla hennes beautyknep för en lyckad festlook.

Hon är en av de modeller som arbetar hårdast under modeveckorna och har kammat hem prestigekontrakt med bland annat Max Factor och Victoria’s Secret. Samtidigt tillhör hon Los Angeles hetaste festcrowd och är känd för att vara partyprinsessan bland änglarna – och för att ha dejtat Miley Cyrus. Vi hängde med Stella i en svit dagen efter den glittrande Victoria’s Secret-visningen i Paris och gav oss inte förrän hon avslöjat guiden till hennes festmakeup.

Stella Maxwells 5 beautyhemligheter!

Sotning

”Jag gör oftast sotade ögon – jag är lite känd för att alltid ha sotade ögon! Jag gillar ögonskuggspaletter som har en beskrivning på förpackningen. Jag lägger den ljusa skuggan i inre ögonvrån och målar sedan mörkare mot yttre ögonvrån. Jag lägger också skugga under ögat. Viktigast är att sudda så att nyanserna över ögonlocken blandas med varandra och att det inte finns några skarpa kanter. Jag lägger en highlighter i inre ögonvrån och innanför den nedre fransraden. Sedan målar jag en eyeliner och borstar på mascara. Jag böjer alltid fransarna innan mascaran, ibland även efteråt för att se till att de håller sig böjda.”

Uppladdning

”Jag dricker massor av grön juice, speciellt i samband med en visning eller en fest eftersom det håller mig återfuktad inifrån och ger lyster. Stoppar du i dig bra saker innan kommer du att skina på utsidan! Jag äter oftast väldigt hälsosamt, mycket sallader och fisk. Men jag är inte nitisk och äter lite av allt.”

Skimrande hy

”Som modell är huden alltid viktig, men till fest gillar jag också att visa glimtar av bar hud, och för att få vacker lyster gäller det att återfukta ordentligt. I duschen börjar jag med att skrubba mig och sedan smörjer jag mig när huden fortfarande är lite fuktig. En skimrande produkt är extra fint till fest. Victoria’s Secret har en massa trevliga kroppsprodukter som doftar choklad och kokos. Före visningen blir vi modeller insmorda med olja för att säkerställa att vi verkligen ska glänsa på catwalken.”

Återhämtning

”Förut var jag en hemsk person mot min hy och kunde lägga mig utan att ha tvättat bort makeupen, men nu rengör jag ordentligt och vet vilka produkter som är bra för mig. Biodermas Micellar-rengöring är fantastisk för huden.”

Dagen efter-makeup

”Jag börjar med Max Factors Magic Touch Foundation och applicerar den med hjälp av fingrarna. Sedan täcker jag det som behövs, som finnar med hjälp av en concealer. Mot mörka ringar under ögonen gillar jag Yves Saint Laurent Touche Éclat. Max Factor har också ett crèmerouge som är fantastiskt och som går att lägga även på läppar och ögonlock – en väldigt bra multiprodukt som jag ofta har med mig i väskan. Sedan mascara så klart, jag har använt Epic Lash Mascara varje dag sedan jag började jobba med Max Factor. Den är superbra, ger otroligt mycket volym och längd. De använde den också backstage på Victoria’s Secret och alla tjejer såg ju helt fantastiska ut.”

TIPS! I STYLEBYs sommarboxen hittar du fem fantastiska skönhetsprodukter från BareMinerals – till ett riktigt superpris!

NUVARANDE Stella Maxwell – en ängels beautyhemligheter
NÄSTA För 22 år sedan: Tom Ford slår igenom ÖVER EN NATT!