Smarta knep och genvägar till stilren manikyr!

Korta, välskötta och ljuslackerade är den ledande nageltrenden. Vi ger dig alla smarta knep och genvägar till den stilrena manikyren.

aw15b-michaelkors-518

Modellen Karlie Kloss får manikyr backstage.

HEMMAMANIKYR
Det finns trix att få en vanlig hemmamanikyr att hålla väldigt länge. Om du vårdar naglarna kontinuerligt, sedan spritar nageln innan du börjar med manikyren för att ta bort fett, och sedan målar med under- och överlack så kan du få en lackning som sitter i tio dagar. Vi kan inte nog tjata om olja – det stärker hela området runt nageln. Förutom vid nagelbandet, lägg olja även under toppen på nageln. Då kommer den in bakifrån, ger dubbel effekt och gör nagelbädden flexiblare.

MISSFÄRGNINGAR
Naglarna blir missfärgade för att du kommer i kontakt med saker, precis det som händerna är till för. Det kan också bero på att du slarvat med baslacket och sedan haft något färgat lack över med mycket gula pigment i. Men det finns några smarta husmorsknep som hjälper. Citron bleker lite men det effektivaste tricket är brustabletter för löständer. Det finns på apotek, lägg dem i ett bad och stoppa ner fingrarna. Det renar och blir superfint!

 

 

LJUST LACK 
Ljusa nagellack kan vara svåra att få jämnt och ett misstag många gör ar att trycka för hårt med penseln. Det gäller att vara lätt på handen för att undvika ränder med ljusa lack . Proffs tar mycket lack på penseln och stryker sedan på lacket – aldrig trycker dit det. Alexander Wang valde en kalkig look på sin visning med hjälp av olika nagellack. Först ströks Essies “fiji” på, följt av “tuck it in my tux” och manikyren avslutades med topplacket “matte about you”. 

Allt du behöver för att lyckas med hemmamanikyren:

manikyr_1

 

Baslack, Maybelline Dr Rescue, 49 kr. Nagelolja, Deborah Lippmann Cuticle oil, 199kr. Topplack, Chanel Le Gel Coat, 275 kr. Isadora Velvet Matt Nails ”820 Soft Skin”,  79 kr.

 

NUVARANDE Smarta knep och genvägar till stilren manikyr!
NÄSTA Veckans 7 bästa nyheter!