Stadsbor har generellt mer rynkor och pigmentfläckar än personer på landsbygden och förklaringen är föroreningarna. STYLEBYs skönhetsredaktör listar sina bästa produkter för bättre hy i storstadsdjungeln.

När huden utsätts för luftföroreningar ökar de fria radikalerna som bryter ner våra cellern och dess DNA. Dessutom påverkas hudens byggstenar, elastin och kollagen ssom håller huden spänstig och frisk, vilket innebär att hudstrukturen försvagas. Rynkor och dassig hudton är några av följderna. Detoxande rengöringar och ett tillskott av antioxidanter på huden är lösningen.

Det finns en urgammal tradition att använda kol för att avgifta kroppen, nu har det blivit en trendig hudvårdsingrediens och lanseras i snygga, svarta detoxande masker och rengöringsprodukter. Serum och skyddande produkter stärker hudens barriär som hindrar de ovälkomna partiklarna att göra skada.

Skönhetsredaktörens favoriter:

1.Daglig exfoliering, Dermalogica Daily Superfoliant, 179 kr.
2.Ansiktsrengöring, Clinique City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel, 265 kr.
3.Serum, Tromborg Anti-Pollution Serum, 995 kr.
4.Ansiktsmask, Origins Clear Improvement Charcoal Mask, 245 kr.
5.Rengöringsborste, Clinique CliniqueSonic System City Block, 185 kr.

På många ställen i Stockholm uppmäts skadliga nivåer av kvävedioxid och partiklar, speciellt under mars och april. Vill du kolla hur luften är där du bor? Klicka dig vidare till SLB-analys (Stockholms Luft- och Bulleranalys).

LÄSTIPS! Skönhetsredaktörens 3 bästa solskydd för ansiktet! 

 

NUVARANDE Skönhetsredaktören: ”5 miljökämpar för bättre hy i storstadsdjungeln”
NÄSTA 10 perfekta köp: smyckesdesigner Zuzana Spustovas önskelista!