Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn: ”När Kate Moss gav mig kajalknep”

Supermodellernas supermodell avslöjade tricket som ger en perfekt sotad ”Kate-look” i ett minnesvärt möte med STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.

”Hon ser så speciell ut i verkligheten. Ögonen är så ovanligt bärnstens­ färgade, och de sitter längre ifrån varandra än det ser ut som på bild. Blicken är stundtals genomborrande intensiv, kindbenen är enormt höga och markerade. Tänderna är väldigt ojämna och lite gula. Hon är väldigt vacker, men inte ’perfekt’ – vad nu det är?Kate ger sällan intervjuer och struntar helt i att synas på sociala medier. Efter att ha träffat henne kan jag inte låta bli att tycka att det är lite synd. Hon är extremt charmig och rolig – hon har värme, humor och självironi. Hon härmar ofta sig själv när hon serverar mig te där vi sitter på Café Royal i London, och när hon skrattar så kastar hon gärna huvudet bakåt i en yvig rörelse. Kate är klädd i skinnjacka och svarta, vida byxor och ett par spetsiga stilett­klackar från Christian Louboutin. Kates förmåga att få varje plagg hon bär att bli magiskt stämmer – jag vill ha allt.”
–Anja Skeppe Grahn, skönhetsredaktör STYLEBY.

Läs Kates kajaltrick: 

NEW YORK - JANUARY 16: FILE PHOTO of Kate Moss attending the 2005 CFDA Fashion Awards held at The New York Public Library on January 16, 2014 in New York City. Kate Moss turns 40 on January 16, 2014. Katherine Ann Kate Moss is an English model who rose to fame in the early 1990s as part of the heroin chic fashion trend. She is known for her waifish figure, and role in size zero fashion. She is also noted for her controversial private life, high-profile relationships, party lifestyle, and drug use. In 2007, TIME Magazine named her one of the 100 most influential people in the world. In 2012, Kate came second on the Forbes top-earning models list, estimated to have earned 9.2 million in one year. Aside from modelling, Moss has embarked on numerous ventures, both fashion related and non-fashion related, which include her own clothing line and involvement in musical projects. PHOTOGRAPH BY Photo Image Press / Barcroft Media UK Office, London. T 44 845 370 2233 W www.barcroftmedia.com USA Office, New York City. T 1 212 796 2458 W www.barcroftusa.com Indian Office, Delhi. T 91 11 4053 2429 W www.barcroftindia.com

Vilka skönhetsgrejer vill du inte vara utan?
”Kajal! Och bronzer, för att få lite hälsa och glow på mina kinder.”

Berätta om din signaturlook i fråga om makeup.
”Jag är väldigt klassisk privat. Jag får leva ut fantasierna när jag jobbar så jag gör det enkelt för mig till vardags. Men jag gillar makeup, och när jag går ut på kvällen med mina tjejkompisar gör jag oftast en klassisk svart eyeliner med vinge eller sotat öga. Det är min grej!”

Har du något knep för kajalen?
”När jag var 15 år kollade jag in min pojkväns mamma, hur hon gjorde, och sedan dess har jag kopierat det. Man blundar, drar ut ögonlocken åt sidan och målar vid precis vid fransarn. ’That’s amazing’, tänkte jag och sedan dess har jag kopierat det! Om jag vill ha en mer sotad look tar jag bara fingret och suddar ut kajalen. Det var perfekt och jag har gjort det sedan dess. Jag har till och med sagt till makeupartister att de inte gör rätt och borde kopiera min ex­svärmors trick!”

Kate Moss 90s

Tre snabba steg till Kates kajal-look:

  1. Använd en mjuk kajal som går att sudda, men som samtidigt är vattenfast för att svärtan ska sitta läng ögats vattenlinje. T ex Chanel Le Crayon Khôl.
  1. Måla runt hela ögat innanför fransarna. Sudda med lilfingret eller ringfingret. Värmen från fingrarna hjälper till att få färgen att smälta in. Känslan ska nästan vara ”dagen efter”.
  1. Avsluta ögonmakeupen med massor av mascara. Håll resten av ansiktet naturligt och borta bara lite bronzer längs med kindbenen.

Tips! Få svenska toppmodellens eyelinerknep här!

NUVARANDE Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn: ”När Kate Moss gav mig kajalknep”
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh: ”Sofistikerad elegans – och allt under 500 kr”