I annonssamarbete med Vichy Ideal Soleil

Dags att plocka fram solskyddet – välj en solcreme som både skyddar och vårdar

Den trevande våren är äntligen här! Och med den följer uteserveringar, trendiga bikinis och aktiva dagar i parken. Bästa tipset inför sommarsäsongen – en solcreme som både skyddar mot solen och samtidigt vårdar din hud.

Två vänner njuter i solen.

I Norden är vi vana vid att ta för oss ordentligt av de soltimmar som ges. Nu vill vi umgås på stan, uteserveringarna blir vårt vardagsrum och vi njuter av värmen under en löprunda. Men glöm inte att sola med försiktighet. Här är våra bästa tips – för alla tillfällen!

woman-on-bike
ideal-soleil_dry-touch-spf-30_tube-300Solens UV-strålar finns året runt men vi utsätts mer under sommaren. UV-strålarna bidrar till mer än 80% av de tidiga tecknen på åldrande hos huden*. Det är viktigt att använda en bra solcreme, även inne i stan och att välja en solcreme som passar din hudtyp och alla tillfällen.

Den nya Mattifying Sunscreen SPF 30 verkar mattande och du undviker de glänsande partierna i ansiktet. Den har en Dry Touch-effekt som gör att du kan känna dig trygg länge. Självklart med högt solskydd.

Solcreme även för känslig hud

Solstift Idéal Soleil.

Ditt ansikte är den kroppsdel som är mest exponerad för solen. Därför bör du använda en solcreme för ansiktet med hög solskyddsfaktor, när du befinner dig i solen. Om du flitigt använder solskydd för ansiktet kan du skydda huden mot solgrundade rynkor och bevara din huds naturliga spänst längre.

Kvinna på stranden sitter i skuggan.
Vichy Idéal Soleil, velvety cream.
Under dagen, när solen är som starkast, behöver du en solcreme som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Idéal Soleil Velvety Cream spf 50+ passar extra bra för dig med solkänslig hy. Den tillför också mycket fukt. Cremen kladdar inte och absorberas snabbt av huden.

Mer än bara solskydd

Idéal Soleil är Vichys innovativa solskyddsserie som ger näring till din hud och ger dig ett optimalt skydd mot solens UVA- och UVB-stålar. Vichy har flera årtionden av forskning och innovation i ryggen. De solskydd som tas fram idag är anpassade efter din hudtyp och dina behov. Är du osäker på vilket solskydd som är bäst för just dig, får mer information här.

För mer inspiration kolla in #vichysgotyourback

*Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013