I annonssamarbete med Akademikliniken

5 frågor som ger dig koll på hårborttagning med laser

Badsäsongen är snart här – visst längtar man! Men många generas av oönskad hårväxt och vill njuta i badkläder utan att behöva tänka på det. Hårborttagning med laser är ett både snabbt och smidigt sätt att ta bort håret man gärna är utan, både i ansiktet och på kroppen. Men hur funkar det egentligen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna.

Fina sommarben i hängmattan.

Hårborttagning med laser.

Varför är det bättre med laser än att själv ta bort håret?

Du har säkert själv provat att raka, plocka eller vaxa bort håret du helst vill slippa. Problemet är att det kan ge dig irriterad hud och ökad behåring med kraftigare hårstrån. Känner du igen dig? Dessutom är det jobbigt att konstant behöva upprepa behandlingarna, eftersom de inte håller länge.

Vad är viktigt att tänka på innan man väljer att göra en hårborttagning med laser?

Det bästa är att träffa en auktoriserad hudterapeut för en konsultation. Då får du personliga rekommendationer om vilken behandling som passar dina önskemål. Det går att ta bort oönskad hårväxt både i ansiktet och på kroppen.

laser_animationHur funkar en behandling – och är hårborttagningen permanent?

Man skulle kunna tro att en sådan här behandling gör ont – men det gör den inte! Laserpulserna kan kännas som små stick under själva behandlingen bara. Behandlingen tar från några minuter och uppåt. Det kan behövas några behandlingar för det perfekta resultatet och det beror lite på din hudtyp och hårtyp. Runt 6-8 behandlingar brukar ge en permanent hårborttagning. Men det är lugnt inför sommaren, eftersom resultatet förstås syns på en gång.

Det är viktigt att vara noggrann och ta hand om det behandlade området efter behandlingen. Sola inte de närmaste veckorna innan eller efter behandlingen. Undvik gärna att bada bastu eller träna dig alltför svettig under det närmaste dygnet efter din behandling.

Priset för hårborttagning med laser varierar lite beroende på vilken behandling du gör.

Tips! Kolla in vår film när Irena Pozar provar hårborttagning med laser! Filmen hittar du längst ner i artikeln.

Vad är skillnaden mellan olika metoder för hårborttagning med laser?

Akademikliniken jobbar med GentleLase, eftersom det ger ett bättre resultat än den mer traditionella metoden IPL. Skillnaden är att GentleLase är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. Boka en gratis hudkonsultation hos Akademikliniken här under april-juni 2017 (annars 350 kronor), så får du veta mer om vad som passar just dig! Akademikliniken finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Norrköping och Västerås.

Behöver man förbereda sig på något sätt inför en behandling med laser?

Det är bra att raka eller klippa bort håret som ska tas bort för bäst resultat, innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen. Lasern kan nämligen bara påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån.

Läs mer här eller boka en tid hos Akademikliniken. Sedan är du redo för en lång sommar full av härliga soltimmar och sköna dopp (vi får bara hålla tummarna för att solen skiner också!).