PR-koordinator Lo Hallén ”En traditionell skönhetslook skulle kännas mer forcerat.”

Lo är PR-koordinator och känd i Stockholms modevärld för sin unika look. Med sin stilsäkerhet vet hon exakt hur man bär upp det korta håret, skaffar sig en doftprofil och de effektivaste skönhetsknepen från insidan och ut.

 

”Jag gillar det okonventionella – det som man inte i första hand associerar till vackert. Jag förstärker inte det som man vanligtvis vill framhäva, jag använder inte mascara och målar aldrig naglarna, istället lägger jag mörk skugga under ögat och bleker mina bryn. Det är helt naturligt för mig, och en mer traditionell skönhetslook skulle kännas mycket mer forcerat.”

Kort hår
”Jag är helt osentimental när det gäller mitt hår och håret har alltid fått stå pall för min rastlöshet utseendemässigt. Jag har haft väldigt många olika frisyrer men nu tror jag att jag har hittat hem. Optimalt är att klippa och bleka tredje vecka, men så ofta brukar det tyvärr inte bli. På mitt korta hår gillar jag en blank finish och jag stylar det med Bumble & Bumble Grooming Creme. Jag drar håret framåt för att få en tydlig grafisk form och sedan fixerar jag med en hårspray. Jag schamponerar inte håret så ofta utan bara sköljer igenom det eftersom det är så svårhanterligt när det är nytvättat. En gång i veckan tvättar jag det med silverschampo från Sachajuan för att få bort de gula tonerna och ger lyster till färgen.”

 

Klä sig efter håret
”Jag har inte ändrat min klädstil, men efter att jag klippt mig kort känner jag mig mer bekväm i plagg som jag inte använde lika mycket tidigare, till exempel har jag börjat bära mer klänning. Jag tycker om när hårt möter mjukt och mitt hår blir en fin kontrast till klänning. Nu är det mer rent från hakan och jag gillar att framhäva hals och axelparti ännu mer genom ärmlöst och tunna linnen.”

Hudvård
”Jag hade problemhy när jag var yngre och har testat jättemycket men kommit fram till att superenkla produkter från Apoteket, deras egen serie, fungerar allra bäst. Jag tvättar ansiktet morgon och kväll med en mild rengöring, har sedan en fetare crème på natten och en lättare dagtid. Tre gånger i veckan exfolierar jag huden med en skrubb och en gång i veckan lägger jag en ansiktsmasken Glamglow som gör huden mjuk och polerad. Det som har gjort störst skillnad på huden var att dricka mer vatten och lägga om kosten.”

 

Skönhetsmat
”När jag ändrade mitt vattenintag såg jag stor skillnad på huden och idag dricker jag ungefär tre liter om dagen. Jag äter inte raffinerat socker och mjölkprodukter, vilket jag mår väldigt bra av, men min hud har också förändrats till det bättre. Det har hjälpt mot akne och huden har fått en ny lyster. Vegan har jag varit sedan ett halvår, mest av etiska skäl, men jag försöker äta beautyboostande mat med så mycket antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper som möjligt. Gärna färgrann mat som gröna blad, blåbär och hallon. Jag aktiverar också alla nötter jag äter också för att kroppen lättare ska plocka upp näringen. Nötter och fröer innehåller lektiner.

Dofter
”Jag är en signaturdoftsperson och jag tycker det är viktigt att man har en tydlig doftprofil. Jag har haft svårt att hitta rätt doft för att jag önskar att jag var en person som ville lukta mörkt och mystiskt, till exempel en rökig Comme des Garçon, men det passar inte mig alls. Jag drar mig mycket mer till lättburna dofter. En dag för drygt ett år sedan satt jag och bläddrade i en tidning och hittade ett test på YSL:s Black Opium som jag kände direkt att var min doft. Sedan jag började bära den har jag fått komplimanger för hur jag doftar. Jag tror att det är viktigt att leta bortom det man önskar att man vill dofta och känna efter vad man faktiskt passar i. Black Opium är väldigt söt med några tyngre inslag, men det är en skön och härlig parfym.

 

Foto PAULINE SUZOR 
NUVARANDE PR-koordinator Lo Hallén ”En traditionell skönhetslook skulle kännas mer forcerat.”
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh: ”En cool festlook med jeans – billigt!”