Anya de Tobon är en av landets mest anlitade och prisbelönta makeupartister. Här visar hon sina vikigaste redskap och produkterna hon inte kan vara utan.

Makeupartistens 10 bästa tips!

 1. Foundation ”Jag älskar Chanels foundation och har olika beroende på vad jag ska göra och vilken finish jag vill ha. Perfection Lumiére Velvet är matt men ger samtidigt lyster – helt perfekt. Vitalumiére Aqua är också en favorit eftersom den är väldigt skir och naturlig.”
 2. Fuktcrème ”Jag grundar alltid med återfuktande Chanel Hydra Beauty Crème . Alla modellerna älskar doften, huden får en vacker lyster och sminket glider på perfekt.”
 3. Rengöring Chanel Eau Douceur är ett rengöringsvatten som tar bort allt smink med bara en bommullstuss.”
 4. Läppbalsam ”Jag använder alltid ett läppbalsam, antingen från Dr Hauschka eller klassiska Rosebud. Och alltid i tub eftersom det är mer hygieniskt.”
 5. Topplack ”Alla mina färgade lack är Chanel men mitt topplack heter Seche Vite Dry Fast Top Coat. Det ger snygg glans och torkar snabbt så modellerna inte behöver vänta med att klä på sig.”
  makeuptips
 6. Kroppscrème Niveas blåa kroppscrème ger finast lyster. Behöver jag mer glans och tydligare highlights på kroppen brukar jag använda babyolja i geléform.”
 7. Tops ”Jag använder de jättesmala, spetsiga från Muji. De är perfekta när man ska rätta till eyeliner.”
 8. Borstar ”En favorit är Mac Oval 6 Brush. Den polerar upp foundation så du får en mycket bättre lyster. I och med att den är så tät så gör jag också av med mindre produkt och alla modeller tycker att den är så skön.”
 9. Tvättservetter ”Jag använder mest tvättservetter för att tar bort något när jag inte vill ändra hela makeupen, till exempel gnida bort läppstift med. Annars gillar jag att tvätta bort ordentligt med riktigt rengöring. Jag är inte trogen något speciellt märke, bara de är oparfymerade och för känslig hy.
 10. Necessärer ”Allt ligger i meshväskor som jag köper på Ricky’s i New York eller Screenface i London.”

Foto PAULINE SUZOR

NUVARANDE Makeupartistens 10 bästa tips!
NÄSTA TREND: Det nya åsiktsmodet är här!