Styleby har länge beundrat Linas perfekta makeup. Naturligtvis visade sig Lina vara en expert på läppstift, och hon vet precis hur man får till den perfekta vingade eyelinern. Dessutom är hon prismedveten – här visar hon upp sina fynd!

”Skönhet för mig är en del av ett uttryck och ett sätt att förstärka min stil. Jag tycker det är fint med makeup, jag gillar ett sminkat utseende och jag sminkar mig varje dag. När jag var yngre lekte jag mycket mer med skönhet, hade stjärnor under ögat eller röd ögonskugga. Nu är jag sämre på att experimentera men har hittat mina favoriter som jag vet funkar.”

Läppstift ”Jag har alltid läppstift. Det behöver inte vara någon stark färg, det kan lika gärna bara vara beige – jag bara älskar känslan av att läppstift på mig! Jag känner mig helt enkelt lite finare i det. Mac har ett stort och bra färgsortiment, stiften håller hög kvalité, sitter snyggt och bra, plus att de inte är så dyra. I min samling finns mest olika röda, på hösten och vintern vill jag ofta ha mörkt och sedan mer klarrött när det blir ljusare. Jag blandar också läppstift för att få fram nya, snygga nyanser. En favoritmix är en blandning av Macs ’Ruby Woo’ och ett rött från & Other Stories. Läppglans är inte min grej utan istället har jag ett beigt, transparent stift när jag känner för att bara ha lite fukt på läpparna.”

Eyeliner ”Jag har använt eyeliner från dagen då jag började sminka mig, men det tog tid att hitta en tillräckligt bra. I och med att jag har asiatiska ögon så ligger ögonlocken mot fransarna och färgen gnids av och kladdar om inte eyelinern är bra. Jag letade och köpte massor som inte funkade innan jag hittade Macs Fluidline. Jag målar på den med en pensel och är sedan perfekt tills jag tvättar bort den. När det gäller tekniken är övning det enda som ger färdighet, en bra pensel underlättar också och det gäller att den är tunn och styv. Min är från Åhléns.”

På kinderna ”Min basmakeup består av concealer från Too Faced och sedan puder från Chanel ovanpå för att matta ner. Men ibland struntar jag helt enkelt i bas och koncentrerar mig bara på läpparna och ögonen istället. Mitt rouge är ett korallfärgat från Benefit som jag gillar för det är så skirt, det går helt enkelt inte att misslyckas med.”

Hudvård ”Jag upptäckte Weleda genom mandeloljan, som är perfekt under vinterhalvåret då jag är extra torr, men jag gillar i princip allt från märket plus att det är prisvärt. Jag tycker Weleda bevisar att hudvård inte behöver vara jättedyrt. Jag smörjer mig med oljan innan jag går och lägger mig och huden blir så återfuktad att jag bara behöver något lättare på dagen. Jag har typisk blandhy så med Dermalogica Skin Prep Scrub exfolierar regelbundet för att få fräsch lyster. Jurlique har ett uppfriskande rosvatten som jag alltid med på resa för extra fukt.”

Solskydd ”Jag solar aldrig och är jättenoga med hög solskyddsfaktor. Jag tycker det känns omodernt att bli solbränd, just för att man vet vilka effekter solen har. Numera är jag även medveten om att solen tar även i Sverige – året runt. Det är inte värt att bli solbränd, under semestrar smörjer jag in mig flera gånger per dag och är aldrig direkt i solen – det är ju väldigt skönt ändå! Dagens moderna solskydd är ju också väldigt lättanvända och kletar inte alls. Jag brukar ha med mig en liten arsenal med skydd i olika former, stift till läpparna och spray för kroppen.”

 

Parfymer ”Jag fastnar generellt för sportiga och fräscha unisexdofter som CK One och Margiela Untitled. CK One är en gammal tonårsfavorit som jag återupptäckt! Comme des Garçons androgyna dofter har jag också använt mycket periodvis.”

 

Av Anja Skeppe Grahn
Foto Pauline Suzor
NUVARANDE Lina Wall Borgenbrings perfekta makeup!
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh: ”Knockout på partyt – under 500 kr!”