Ge ansiktet ett lyft och definierade drag med hjälp av den senaste kontureringstekniken som nu innebär allt annat än tutorialfilmer på youtube! 

aw16b-pacorabanne-046

”Sluta kolla på Youtube om du vill lära dig konturering! Tutorialfilmerna ger inget som funkar i verkliga livet. Förstå att du varken är ett diagram eller en dragqueen”, sa makeupartisten Terry Barber upprört backstage under Milanos modevecka. Trots att makeupartister som sysslar med mode ryggar tillbaka inför en Kardashian-konturering syntes Mac Sculpting Powder Pro Palette i varenda makeupartist kit backstage. ”Jag har sysslat med konturering i mer än 30 år. För oss makeupartister är det ett självklart knep som vi nästan alltid använder oss av”, sa Tom Pecheux backstage. ”Och modellerna älskar det.”

Ett par snygga kindben är allas dröm just nu, men hur framhäver man då sin benstruktur på ett lyckat sätt? ”Först och främst ska du ha rätt färg. Crème eller puder spelar inte så stor roll utan det viktigast är att inte färgen drar för mycket åt rött. Håll dig till kalla nyanser. Jag älskar också Tom Ford Shade & Illuminate men den funkar bäst på hud med varm ton. Om du är väldigt blek är den lite för röd”, sa Tom Pecheux.

tom-ford-skin-illuminating-powder-duo-review-swatch-swatches-4

Lär dig ditt ansikte, känn efter med fingrarna var kindbenen går och lägg skuggan precis under. Highlighter sveper du längs med kindbenen och rouge eller bronzer lägger du högst upp på kindens äpple. ”Sudda, sudda och sudda – det ska aldrig se ut som du har tre olika färger bredvid varandra utan allt ska smälta samman naturligt”. Att bara jobba med lyster för att ge ansiktet ett lyft är också ett säkert alternativ, men Terry Barber tycker inte du ska googla förra årets inneord ”strobing” vilket kan resultera i svettigt skimmer över ansiktet utan istället dutta extra fuktcréme högst upp på kindbenen för att plumpa upp dem.

shade

Borste, Mac Brush ”163 Flat Contour”, 365 kr.
Blush, Dior Sculpt ”Pink Shape 001”, 450 kr.
Konturpalett, Mac Sculpting Powder Pro Palette, ca 800 kr.
Konturpuder, Maybelline New York Master Sculpt, 129 kr.

 

NUVARANDE Ge ansiktet ett lyft och definierade drag!
NÄSTA Cecilia Forss fest- och vardagsmakeup!