Kan man blanda olika märken i sin hudvårdsrutin?

STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn på era beautyfrågor.

Kan man blanda olika märken i sin hudvårdsrutin?

FRÅGA: Jag har funderat en del på det här med att blanda märken. Hur ser ni på detta? Blandar ni? Är det bara att prova sig fram eller kan det bli konsekvenser med hyn? Känns lite som att det är ett försäljningstrick att man ska köpa allt från samma märke. 

/Malin

Kan man blanda olika märken i sin hudvårdsrutin?

SVAR: Jag tror inte det finns någon beautyredaktör som inte blandar märken, dock inte hej vilt, utan det gäller att ha lite sunt förnuft för att inte stressa huden. Till exempel är det inte bra att köra 10 % AHA-pads och sedan smacka på en exfolierande och rengörande ansiktsmask. Efter syror behöver huden fukt och skydda för att stärka barriären. Låt också var och en av produkterna sjunka in innan du applicerar nästa för att inte produktens pH-värde ska hinna påverka följande produkts egenskaper.

Om man inte orkar läsa ingredienslistor kan det var smidigt att bara köra produkter från ett märke. Ett annat alternativ för att hålla sig på den säkra sidan, men samtidigt få experimentera litegrann, är att undvika att blanda syraprodukter från olika märken. Välj syra från enbart ett märke och lägg sedan till andra sorters produkter som rengöring, fukt och oljor från andra märken.

Vill du ha svar på din skönhetsfråga, mejla till beautypodden@styleby.nu

TIPS! Vill du veta mer om hur syror fungerar på huden? Lyssna på: Syraspecial! Hudvården som gör störst skillnad.

NUVARANDE Kan man blanda olika märken i sin hudvårdsrutin?
NÄSTA Stylist Linn Hägglunds 5 bästa beautyköp