Johanna Ljungren är rawfoodkock, yogalärare och driver sin populära hälsoblogg ”Detoxlife”. Här berättar hon hur hon hämtar energi för tidiga yogamorgnar och får inspiration till sina färgglada maträtter.

image1

TRÄNING
”När jag blev gravid med min dotter hittade jag yogan – blev fast och sedan utbildade jag mig till yogalärare under tre år. Sedan undervisade jag själv i yoga i tolv år innan jag började jobba som rawfoodkock på heltid. Nu undervisar jag bara en kurs i veckan och annars gör jag hälsosamma frukostar och luncher på Matdistriktet i Stockholm.”

MAT
”Jag började min karriär som stylist och estetiken kring maten har jag med mig från den tiden. Jag styrs av råvaror och är mer en matkreatör än kock. Jag lagar mest plantbaserat och äter själv ungefär 80 procent grönsaker. Jag är inte helt vegetarian men jag ser till att det kött jag äter är rättvisemärkt och ekologiskt. De första nio åren med yoga åt jag väldigt strikt – varken kött, socker eller alkohol och det passade mig väldigt bra då eftersom jag yogade så mycket, men i längden tror jag inte det är bra att vara så restriktiv. ”

MÅL & MOTIVATION
”Yogan får mig att komma i kontakt – och hjälper mig att jobba mig igenom alla delar av mig själv. Vissa hinder i träningen är lätta och andra kommer ta en livstid. Jag försöker hela tiden lyssna på mig själv och mina behov – min yogalärare lärde mig att man själv är sin bästa lärare. Att få utöva yogan hela livet är mitt mål.”

TRÄNONGSPERSONLIGHET
”Jag har aldrig gått igång på att tävla och blir stressad av för mycket kroppsfokus. Yogan är den enda träningen jag någonsin gillat. Ashtanga är min yogaform men när jag slutade undervisa började jag göra bikramyoga vilket är jag tacksam för idag eftersom jag nu har ett bredare perspektiv. ”

av ANJA SKEPPE GRAHN
NUVARANDE Inspireras av rawfoodkocken Johanna Ljungrens detoxlife!
NÄSTA 7 vårnyheter som höjer stilfaktorn!