Effektiv hudvård för kroppen?

Varje vecka svara STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn på era beautyfrågor. Denna vecka reder hon bland annat ut vad som är den bästa och mest effektiva hudevården för kroppen.

Effektiv hudvård för kroppen?

FRÅGA: Först vill jag bara börja med att säga att jag ÄLSKAR er podd!!
Jag är en tjej som har haft svår akne (framförallt på ryggen), jag har ätit starka mediciner och nu har jag nästan blivit av med allt. Mitt intresse för hudvård ökat extremt mycket och därför kan jag inte sluta lyssna på er podd med alla bra tips!

Men nu undrar jag om ni har några tips för hur man ska ta hand om huden bra på ryggen (och övriga kroppen) och vilka produkter som är bra? Jag är noga med ansiktet, men tycker det är svårt med kroppen.

/Emy

SVAR: Vad skönt att du blivit av med aknen! Ibland behövs starka mediciner för att ta hand om hudproblem och man ska aldrig tveka att söka hjälp.

En vanlig missuppfattning är att man kan tvätta eller skrubba bort finnar och pormaskar – det är en myt och aknen har inget med renlighet att göra. Satsa istället på exfolierande syror som inte bara gör dig inte bara mjuk utan kan också tackla riktiga hudproblem. AHA-syror ger lyster och jämn hudton, medan BHA kan tränga djupare ner i porerna och få bukt med ”bacne” (finnar på ryggen). Paula’s Choice har body lotions med båda varianterna av syra. Smörj dig med dessa några gånger i veckan och varva med mycket fukt och fett för att fylla på hudbarriären.

Kroppsprodukter

Skönhetsbranschen stannar såklart inte vid serum för ansiktet – nu finns även serum för kroppen! Jag älskar Bioefffects Body Intensive, snordyr men superdryg. För att inte bli bankrutt så varvar jag med olika sorters ekologiska oljor från hälsokosten, t ex kokosolja, avokadoolja och jojobaolja.

Kroppsprodukter2

LÄSTIPS! Beautyexperten svarar: ” Vilken är den bästa ögonkrämen?”

Många känner sig snyggare med lite färg, men att sola är en väldigt kortsiktig snygghetshöjare, faktum är att det snabbt blir precis tvärtom. Förutom en tråkigt och tragisk hudcancerstatistik resulterar oförsiktigt solande i fula solskador med bland annat mörka pigmentfläckar, grå hudton, slapp hud och rynkor. Solen står för ungefär 80 procent av hudens åldrande, titta bara på utsidan av underarmen jämfört med insidan av överarmen hos människor över 40. Solskydd och skugga är ett måste! Satsa istället på fejkfärg och skimmer, jag är väldigt förtjust i St. Tropez tanningprodukter och färgade kroppskrämer som ger extra lyster.

TIPS!  VÄLKOMMEN TILL SWEDEN FASHION & BEAUTY DAY – SVERIGES NYA MODEFESTIVAL!

NUVARANDE Effektiv hudvård för kroppen?
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh: Fransk, chic bohem – på budget!