Designern Natalia Altewai: ”Naturligheten är viktigast”

För Natalia Alteway från designduon Altewai­saome och sajten Mother-hood är naturligheten allra viktigast. Men hon vill ändå ha det lilla extra, vilket hon fixar med rätt detaljer. Helst i perfekt rött.

 

Visningslooken ”Det är väldigt viktigt med makeupen, vi bestämmer i ett tidigt skede hur den totala looken ska se ut – där ingår makeup och hår. Jag och Randa vill oftast ha en naturlig look då det är så mycket färg och mönster i kläderna. Vi fokuserar på ögon eller läppar, oftast läppar.”

Ingen mascara ”Vi har aldrig mascara på våra visningar, för att jag nästan aldrig använder mascara själv. Den enda jag använder är Max Factors Clump Defy Mascara som ger naturliga fransar. Annars brukar jag bara böja dem, och för att förstora ögonen målar jag en ljus kajal innanför nedre fransraden. Det ser naturligt ut, men öppnar ändå upp.”

Bruna nyanser ”Bruna nyanser ger en naturlig look, men samtidigt det lilla extra. Jag köper mina skuggor i Mac Pro-butiker utomlands. Det är väldigt smidigt, där sätter man ihop sin egen palett med exakt de nyanser man vill ha. Jag gillar också Mac Paint Pot som även finns här i Sverige.”

Röda läppar ”Det lilla extra jag gör i makeupväg är att måla ett rött läppstift innan jag går ut på kvällen. Resten håller jag naturligt och låter bara läpparna lysa. Giorgio Armani Rouge d’Armani Lipstick ”410” är fantastiskt, jag kan hångla med min pojkvän utan att det kletar av sig eller försvinner. Trots att det sitter så bra känns aldrig läpparna torra. Den lilla burken med rött från RMS är en mer poppig röd färg och ger mer glans. Min pojkvän plåtade ett jobb tillsammans med makeupartisten Rose-Marie Swift, som sa att hon hade den perfekta röda läppfärgen till mig. Hon hade rätt! Till den använder jag en röd läppenna från Face Stockholm.”

 

Hudvård ”På kvällarna rengör jag alltid med Bioderma – det är den enda som verkligen tar bort allt smink – och sedan Chanel Lait Confort som är krämig och gör huden mjuk. På morgonen plaskar jag iskallt vatten i ansiktet och en återfuktande ansiktscrème, just nu använder jag en från Shiseido. Innan crèmen sjunkit in lägger jag på foundation, om huden är lite fuktig så smälter foundationen lät­tare in naturligt.”

Bästa basen ”Till vardags använder jag Laura Mercier Tinted Moisturizer som täcker lätt och naturligt. Går jag ut så har jag Giorgio Armanis Luminous Silk Foundation, den täcker lite mer men ser fortfarande naturlig ut. Sedan klarar jag mig inte utan concealer från Giorgio Armani. Jag har testat flera andra men går alltid tillbaka till Armanis, för den är riktigt, riktigt bra. Jag använder den runt hela ögonen, för jag är mörk även på ögonlocken. Ibland blandar jag den med stiftconcealer från YSL och lägger dem i olika lager om vartannat. Med YSL Touche Éclat ljusar jag upp lite runt näsvingarna och målar den även runt läpparna för att förstärka läpplinjen. Lite Nars Orgasm på kinderna och Chanel Les Beiges för att få fram kindbenen, sedan klar!”

Skönhetsinspiratör ”Det bästa skönhetsknepet har jag fått från min faster. Hon vill inte säga hur gammal hon är, men jag tror att hon är runt 60 … Dock ser hon inte ut att vara en dag över 45, och hon har världens vackraste hy. Hennes knep är att smörja sig med sesamolja. Jag duttar lite runt ögonen för att återfukta och skydda den tunna huden där.”

 

Oumbärligt schampo ”Jag har testat alla schampon ­eftersom jag har så fett hår – och Dermalogicas är bäst! Jag har helt spikrakt asiatiskt hår som blir fett direkt, och det gör att jag inte kan leva utan torrschampo och saltvattenspray. Redken Wool Shake 08 är jättebra för att få upp volymen och skapa textur. Jag använder den i fuktigt hår, jobbar upp volym med fingrarna och fönar ibland med en diffuser. Mitt hår blir fett redan mot kvällen, och när luggen börjar dela sig fräschar jag upp med torrschampo. Kisbys pudertorrschampo är fortfarande det bästa.”

Hårparfym ”Jag har ett väldigt känsligt luktsinne och är kräsen med parfym. I över åtta år har jag haft Marc Jacobs Woman som signaturdoft. Jag har försökt byta eftersom det är så härligt att köpa parfym, men jag går alltid tillbaka. Till håret använder jag hårparfymen i samma doft. Efter att jag schamponerat håret doftar det jättegott i högst en timme, sedan försvinner all doft, och då sprayar jag i lite hårparfym. När man gosar med någon vill man att håret ska dofta gott.”

Nagellack ”Med CND Weekly Polish kan jag diska hela dagarna utan att de flagnar. Det är nästan lika bra som gellack, men man behöver inte hålla på med någon lampa. Rött är favoritfärgen på naglarna också.”

Foto Kjell B Persson

LÄSTIPS! Artisten Maxida Märak om sin skönhetsrutin.

LÄSTIPS! Modellen Nike Praesto Nordströms 5 bästa produkter!

NUVARANDE Designern Natalia Altewai: ”Naturligheten är viktigast”
NÄSTA Léon är Sveriges nästa superstjärna – var med från början!