Burberry har visat sin nya kollektion på London Fashion Week – och trenchcoaten finns alltid med på catwalken. Alexa Chung är expert på att styla trenchen – ta hennes tips till din egen stil!

Att Alexa Chung älskar trenchen är ingen överdrift. Den återkommer hela tiden i hennes stil – hon visar verkligen att trenchcoaten tillhör en bra basgarderobs investeringar. Burberry är såklart favoriten, och under London Fashion Week visar det anrika företaget alltid nya varianter av sin storsäljare. Men trenchen i sig går att variera på många sätt för att ändra uttrycket något beroende på vad du bär till. Ta del av Alexas stylingtips.

STYLINGTIPS 1:
KAVLA UPP ÄRMARNA

En trench är nästan alltid snyggast med ärmarna uppkavlade. Att, som Alexa, låta en skjorta, tröja eller tunnare jacka sticka fram i ärmen gör att du kan ge trenchen ett helt nytt uttryck beroende på vad du väljer att bära under.

 

STYLINGTIPS 2:
TRENCH + RANDIGT = TUMMEN UPP!
Trenchen plus randigt – oavsett om det är på tvären eller längden – är magiskt snyggt. Alexa bär ofta trench plus randiga plagg och det är något att ta efter!

 

STYLINGTIPS 3:
MATCHA
Att matcha är inte STYLEBYs favoritstylingtips i vanliga fall – men när Alexa matchar sin trench med ett par studskor från Valentino eller ballerinor från Chanel måste vi ändå göra vågen.

 

STYLINGTIPS 4:
BÄR DEN ÖVER AXLARNA

Bär trenchen som om du inte riktigt haft tid att sätta på dig den ordentligt. Nonchalant och coolt.

47897a5cd38d937570eab7ba1936dd27

 

STYLINGTIPS 5:
VÄLJ ACCESSOARER MED RÄTT FÄRG

Med rätt accentfärger, rosa är en superhit här, lyfter du trenchen till trendstatus.

Alexa chung stil

 

STYLINGTIPS 6:
LÅT DEN SPELA HUVUDROLLEN
Tänk på trenchen som din outfit – inte som ytterplagget du ska ha över dina kläder. Med rätt plagg skymtande under duger den som superstjärnan i din outfit.

Alexa-Chung-Burberry-trench

STYLINGTIPS 7:
TRENCHEN SER VANSINNIGT BRA UT TILLSAMMANS MED LACK
Att kombinera lack ihop med något väldigt klassiskt är snyggt – kontraster, du vet – och trenchen är inget undantag. Vi älskar looken med en klassisk trench ihop med de lackade Louis Vuitton-skorna!

ALEXA CHUNG Out and About in London

Lästips! London Fashion Week-aktuella Christopher Kanes 5 bästa outfits – någonsin! Se här

NUVARANDE Alexa Chungs 7 stylingtips för trenchcoaten
NÄSTA Christopher Kanes 5 bästa outfits!