Genom att bygga upp en bra grund före festen går det med enkla knep att få makeupen att hålla hela natten. Vi guidar dig till den bästa före festen preppen!

Fuktprepp

Det viktigaste knepet för hållbar makeup är en återfuktad hy. När huden är fuktfattig fäster inte makeupen snyggt och ser flammig ut. Börja kvällen innan en stor fest och lägg en återfuktande ansiktsmask. Sov med den om du är du riktigt torr. Smörj dig några timmar innan festen och låt fukten sjunka in. Huden ska inte kännas kladdig när du lägger makeup, bara jämn och spänstig.

1

Biotherm Aquasource Cocoon, 375 kr.

Hållbar bas

Ta det lugnt med foundation för en hållbar makeup och preppa istället med primer. Tvärtom vad många tror så är det snyggast i längden att inte ha för mycket foundation på fest. Låt huden andas! Ju mindre foundation, desto mindre reagerar huden och desto mindre blir förfallet. Satsa istället på en primer som jämnar ut och täck bara där det är nödvändigt. Välj primer efter din hudtyp och en foundation med longlastingeffekt.

Foundation, Sisley Phyto Teint Expert, 925 kr Primer, Lancôme La Base Pro Pore Eraser, 350 kr.

Foundation, Sisley Phyto Teint Expert, 925 kr
Primer, Lancôme La Base Pro Pore Eraser, 350 kr.

Gläns på rätt ställen

Det är fint med lyster på kindbenen, men blank t-zon är störande. Börjar glansen tränga fram strax efter att du kommit till festen? Grunda för matt hy redan hemma. Lägg en mattande primer över t-zonen, fortsätt med matt foundation och fixera med ett transparent puder. På kindbenen sveper du istället en uppljusande och skimrande highlighter.

3

Transparent puder, Giorgio Armani Micro-fil TM Loose Powder, 445 kr. Highlighter, Chanel Camelia de Plumes, 625 kr.

Sätt ögonmakeupen på plats

Börja med en ren, torr ögonlock (undvik ögoncrème direkt på ögonlocken för en hållbar makeup) och lägg sedan en ögonskuggeprimer i ett tunt lager över. Primern hindrar skuggan från att samla sig i vecken och gör den närmast vattenfast. Man har en del talgkörtlar runt ögonen vilket gör att en del får oljig hud runt ögonen, det i sin tur kan dra ner mascaran under ögonen. Satsa på en vattenfast på underfransarna när det är fest. Eyeliner i gel och tusch smular mindre och håller generellt bättre än kajal. Giorgio Armani har en en allt-i-ett-produkt som är färg för både ögon och ögonbryn, som dessutom är vattenfast och håller upp till 20 timmar.

Ögonprimer, Dior Backstage Eye Prime Long-wear & Smoothing Eye Primer, 320 kr. Ögon- och brynskugga, Giorgio Armani eye & Brow Maestro, 250 kr.

Ögonprimer, Dior Backstage Eye Prime Long-wear & Smoothing Eye Primer, 320 kr. Ögon- och brynskugga, Giorgio Armani eye & Brow Maestro, 250 kr.

Läppfärg som sitter

Återfuktade läppar håller läppstiftet bättre och grunda med ett läppbalsam. Få färg som verkligen sitter genom middag och kyssar med hjälp av en ”stain” som gör läpparna rosaröda i timmar. Ett läppstift sitter som berget om du grundar med en läppenna i samma färg som dina läppar eller läppstiftet. Fyll i hela läppen med pennan och måla sedan på läppstift med en pensel. När du väl satt formen är det lätt sedan att bättre på direkt från stiftet.

Läppbalsam, Laura Mercier Lip Silk, 220 kr. Lipstain, The Body Shop Lip & Cheek Stain Rose Pink, 155 kr.

Läppbalsam, Laura Mercier Lip Silk, 220 kr.
Lipstain, The Body Shop Lip & Cheek Stain Rose Pink, 155 kr.

TIPS! STYLEBYS BEAUTYBOX – FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE 5 knep för en hållbar makeup
NÄSTA Addera smycken & applikationer för en trendsäker höst!