3 powerkvinnor om träning, stil och hållbarhet!

adidas Athletics introducerar Z.N.E Zero Dye, en kollektion tillverkad utan färgämnen – STYLEBY var på plats under kampanjplåtningen i Stockholm och pratade träning, stil och hållbarhet med profilerna Emma Elwin, Linn Asplund och Lisa Beskow.

adidas Athletics lanserades 2016 och är en ny kategori framtagen för alla som vill bära sportinspirerande plagg till och från träning eller som en del av ens personliga livsstil. Z.N.E Zero Dye kollektionen är tillverkad utan användning av färgämne – vilket sparar resurser och vatten, då man använder materialet i sin naturliga färg. Nyckelplagget Z.N.E Zero Dye Hoodie är designad för att ge maximal komfort och samtidigt hjälpa atleten att finna fokus inför sina prestationer.

STYLEBY var på plats under kampanjplåtningen i Stockholm och pratade träning, stil och hållbarhet med profilerna Emma Elwin, Linn Asplund och Lisa Beskow.

Emma Elwin, grundare av sajten Make it last
”Träning är viktigt för mig för det hjälper mig att hålla mig frisk och stark. Och det hjälper mig att surfa bättre.”

VARDAGLIG TRÄNING  ”Jag får massa träning bara av att flänga runt och jaga en väldigt aktiv bebis. Bara att sitta på huk är bra för kroppen! Om jag har tur hinner jag med två passa i veckan men ofta blir det promenader och lite magträning för att stärka upp bålen igen. Nu sen isen smält på vår sjö så försöker jag SUP:a så mycket jag kan!”

TRÄNINGSRUTIN ”Jag börja ladda på morgonen med mssor av vatten och en storfrukost. Just nu så försöker jag SUPa så mycket som vädret tillåter, vi bor brevid en sjö så det är väldigt lätt att bara hoppa i med brädan. Snart, så fort vattnet inte får händerna att domna bort ska jag börja paddelträna på surfbrädan så jag är i form för sommarens surfresa till Frankrike.”

TRÄNINGSFORM ATT UTFORSKA ”Jag skulle vilja klättra mer! Är rädd för höjder så det känns som den ultimata utmaningen.”

TRÄNINGSPEPP ”Sätter på bra musik och kollar på surffilmer.”

TRÄNINGSTIL ”Jag gillar neutrala träningskläder utan färg och mönster. Allt ska helst sitta tajt så de inte är i vägen. Känner jag mig snygg i det jag har på mig bli det ju lite roligare.”

HÅLLBARHETSTIPS ”Ta väl hand om kläderna och tvätta i inte på för höga temperaturer.”

Linn Asplund, hockeyspelare i Hammarby
Träningen är inte bara ett sätt för mig att hålla mig i form, för mig handlar det också mycket om gemenskapen och glädjen jag känner när jag tränar.

VARDAGATRÄNING ”Jag kör tre, fyra pass i veckan. Det blir det mestadels intervallträning, styrka med kettlebell och med hjälp av egen kroppsvikt.”

TRÄNINGSFORM ATT UTFORSKA ”Eftersom jag är en riktigt stel ishockeyspelare så skulle jag vilja testa på yoga för jag tror det skulle vara ett bra komplement till hockeyn, mentalt och fysiskt. Jag är van att alltid träna för att bli bättre och för att vinna matcher men i yogan skulle jag förmodligen kliva in i en helt ny värld där fokus flyttas till rörlighet och inre lugn, där jag inte behöver tävla med någon annan än mig själv.”

TRÄNINGSPEPP  ”Jag tänker att jag aldrig ångrat ett träningspass och hur mycket bra känslor och energi det ger mig.”

TRÄNINGSSTIL ”Skorna är det allra viktigaste, det måste vara en lätt sko med bra passform. Eftersom jag mest tränar utomhus, och ligger ner mycket på marken, så är jag för det mesta klädd i mörka kläder med bra passform och bra detaljer, typ fickor för mobil och nycklar. Har jag schyssta träningskläder känner jag mig stark och cool och den känslan ger en lite extra energi.”

HÅLLBARHETSTIPS ”Jag tränar i mina träningskläder tills de går sönder, tills tightsen spricker och skorna har hål överallt. Jag tycker man ska utnyttja klädernas hållbarhet och nöta ut dom totalt.”

Lisa Beskow , elitlöpare
”När jag ’pensionerade’ mig för några år sedan förändrades min syn på träning och i dag är målet med min träning att må bra, ha roligt och lägga grunden för ett förhoppningsvis långt och friskt liv.”

VARDAGSTRÄNING ”Träning är för mig både en rutin och en plats där jag får utlopp för mycket av mina känslor. Det behöver inte vara långa och tuffa pass för att jag ska känna att jag har tränat. Efter en löptur känns huvudet ’rent’ och hjärnan tom på stressiga, arga eller oroade tankar.”

TRÄNINGSFORM ATT UTFORSKA ”Kampsport! Jag älskar tanken på att vara så allsidig som många kampsportare är: stark, rörlig, snabb och uthållig.”

TRÄNINGSPEPP ”När peppen är som sämst så vet jag att det alltid vänder när jag väl är ute i spåret eller kliver in på gymmet så jag försöker påminna mig själv om den där magiska känslan efteråt.”

TRÄNINGSTIL ”En perfekt kombination av funktion och mode. Jag gillar snygga kläder som sitter bra, men det är viktigt att de även är funktionella. Jag föredrar plagg i dova färger, men på sommaren blir jag emellanåt sugen på en skrikig träningstopp. Ett par nya snygga tights göra mig träningssugen och få mig att gå till gymmet.”

HÅLLBARHETSTIPS ”För mig är hållbarhet extremt viktigt och försöker tänka kvalitet när jag köper träningskläder. Jag skänker alltid bort kläder som jag inte längre använder och har flera gånger anordnat skoinsamlingar bland mina löparvänner. Dessutom vill jag slå ett slag för transportlöpning! Gillar du som jag att springa så är det ett utmärkt sätt att ta sig från punkt a till b utan att behöva använda några andra drivmedel än din egen kropp.”

Zero Dye kollektionen finns tillgänglig i butik och via adidas.comStadiumpulse.se samt Stadium Pulse!

foto JOEL RHODIN
NUVARANDE 3 powerkvinnor om träning, stil och hållbarhet!
NÄSTA Veckans 7 härliga nyheter!